Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 6 juli 2013

6-7-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Op donderdagavond 4 Juli jl zijn onze duiven gecontroleerd op verboden stoffen, op de verzamelplaats te Emmeloord zijn duiven van ons uit de manden genomen, maar niet alleen van ons, ook van andere spelers. Maar omdat ik het alleen van mezelf zeker weet, kan ik het u melden. Welke duiven precies en hoeveel weet ik niet. Rond 22.45 uur belde men ons vanuit het bestuur( Klaasjke weet niet meer precies, afdeling of NPO bestuur) met de mededeling dat onze duiven gecontroleerd zouden worden.

Een prima zaak natuurlijk

Ook die van Arie Dijkstra zijn gecontroleerd, of er nog meer getest zijn en waarom wij? in de zelfde mand dan de onze zaten die van Wim van Dijk met vorige week 1e en 3e Teletekst, waarom die van hem dan niet? Arie heeft wel een punt, ook ik vind het niet fijn dat ze in de manden hebben zitten graaien. Maar dat nemen we voor lief, dat ze controleren is belangrijk !

---------------------

Goedenmorgen iedereen.

Het is nu 08.12 uur. De duiven te Chateauroux zijn gelost met een NO.O wind om 07.15 uur. De verwachte aankomt hier in Wilhelminaoord is 18.16 uur.

Natuurlijk gaan de duiven in Zeeland sneller, ruim sneller zelfs, ik gok op 100 mpm sneller dan hier in het Noorden. Voor hun is het een gewone vlucht, voor ons hier is het een ZLU vlucht, sommige hebben hier meer dan 800 km, voor mij is het in zuidwest drenthe 743.861 km.

Update 09.06 uur

Op de site van Arie Dijkstra staat dat ook de duiven van Jaap Koehoorn zijn gecontroleerd donderdagavond, op de site van Arie spreekt hij zelfs van misschien wel persterij tegen mensen die wel eens wat over het afdeling bestuur zeggen... Persoonlijk denk ik niet dat mensen dit doen, ik geloof meestal nog in het goede van de mens, maar er komt hier vast een staartje aan. Maar ook nu denk ik weer vrienden, het is goed dat er controle is. En het geeft de liefhebbers met negatieve gedachten over Jaap, Arie en mij gelijk geen voedingbodem meer. We wachten af, als wij drieen slecht pakken vandaag wil niemand meer dat hun duiven uit de manden worden gehaald, pakken we goed, dan wil iedereen volgend jaar "uit de mand" ;)

De duiven te "Duiven"zijn gelost om 09.00 uur, een afstand voor Wilhelminaoord van 99 km, ik gok tussen 10.12 en 10.24 uur. En dan eigenlijk precies om 10..17 uur ;)  Ik heb geen klok aan, kan dus zeggen wat ik wil straks.... maar u kent mij, Glashelder, dus de tijd van aankomst is echte de tijd van aankomst. Ik mocht gister de duiven niet over de antenne houden, het is een klokvlucht voor onverduisterde jongen.....En mijn oude duiven zijn geen jongen ;)

update 10.24 uur

Dat ging snel, de eerste duif in de klok om 10.16.17 uur en de 20e en dus laatste( oude duiven) om 10.21.32 dus in 5 minuutjes alles thuis, kleppie dicht hahaha

 

Terug