Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 12E JULI
12-7-2013

Goedemorgen allen en iedereen,

Gisteren 10 duiven in de mand gedaan voor een Midfondvlucht, ook nu gaan we weer naar een andere losplaats dan in het programma staat. Gisteren hoorde ik dat we naar St. Quentin gaan 390 km. Dit jaar is het totaal anders dan andere jaren, we weten nooit waar we heen gaan. We weten dat we een Vitesse of Midfond hebben, maar de losplaats is vaak anders dan in het vliegprogramma staat. Maar daar maken we ons niet druk over toch. Wat maakt het uit waar je heen gaat, je weet ongeveer de afstand. Wel vind ik persoonlijk belangrijk dat aan de "lijn" gehouden word die van te voren op de vergadering is afgesproken, dus vliegen we zuid ! dan niet naar zuidwest of west/zuidwest. Nee afgesproken is afgesproken. Maar de losplaats van waar we vliegen is minder van belang. De L.C. komt soms tot de conclusie dat een bepaalde plaats minder geschikt is of zelfs totaal ongeschikt is. En dat pakken ze een betere, dus ik heb er geen probleem mee, heb liever een goede losplaats dan een afgesproken plaats. Wel zou het natuurlijk fijner zijn dat dit door het npo beter uitgezocht gaat worden.

Vanmorgen kwam Flaming Prominence terug van Chateauroux, deze jaarling doffer won de week voor Orleans nog de 3e Teletext St. Quintin, hij was onze beste jaarling doffer !

Vanavond gaan de jonge duiven mee op vlucht, we gaan 50 duiven inzetten en misschien nog wat oude duiven. Ze mogen bij ons niet over de klok, want onze duiven zijn verduisterd, de liefhebbers die niet verduisterd hebben hebben hun 2e vlucht.

Volgend seizoen hebben we diverse uitslagen

1 Verduisterde jongen

2. Niet verduisterde jongen

3 Jongen geboren voor 1 Februari

4. Jongen geboren na 1 februari t/m 1 Maart

5. Jongen geboren na 1 Maart

6. Ongeringde jonge duiven

7. Even ringnummers

8. Oneven ringnummers

9. Blauwe en Kras duiven

10. Andere kleur duiven

11. Jongen duiven die colie hebben gehad

12. Die nog geen colie hebben gehad

13. Jonge duiven op tuinhokken

14. Jonge duiven op zolderhokken

15 Jonge duiven van werkende liefhebbers

16 Jonge duiven van liefhebbers die thuis zijn.

17. Jonge duiven waarmee gereden word

18 Die alleen bij huis trainen

19. Doffers

20. Duivinnen

Dus kansen voor iedereen, iedereen een 1e prijs.

Terug