Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 15 juli 2013

15-7-2013

Goedendag iedereen,

De duivinnen zijn er uit om 07.00 uur,. een beetje eerder weer omdat ik de jongen nog even 8 km wil wegbrengen voor een fijn gevoel. Wanneer ze het gevoel terug hebben ga ik van de week indien mogelijk elke dag even rijden. Althans zo denk ik er nu over. Ik had 52 jonge duiven mee en daar zijn er nu 40 van terug, dus toch weer een gat van 12, het blijft maar door gaan. De twee andere spelers die ze voor het eerst mee hadden( grote kampioenen), hadden het zelfde of zelfs minder thuis dan wij op zaterdagavond, dus ook daar in eerste instantie de helft weg.

Op St. Quentin ging het super, de duiven kwamen als hagelsten hier, we hadden er 10 mee en in 12 minuten 8 van de 10 thuis, we beginnen in de club met 1,4,7 etc.

Damon won zijn 4e eerste prijs zonder dubbelingen, met dubbelingen wel een stuk of 8/9, hij is vader van de 8e NPO Chateaouroux van vorige week

Men mailt, schrijft en vraagt me wel eens of ik het niet erg vind: al die jongen kwijt? Ja natuurlijk, maar het is niet te verklaren, overal hoor je die geluiden, sommige afdelingen zijn 50/70% van de jongen kwijt na twee vluchten.

En natuurlijk zijn er uitzonderingen, er zijn gebieden en of liefhebbers die weinig verspelen, ook in onze club hebben we mensen die weinig verspelen, maar dat zijn er weinig, en uit ervaring hier in de club is dat de 3 groten( topspelers in groot verband), dat volgend jaar met hun overgebleven jaarlingen ook zijn. Mijn beste jaarlingen zijn altijd super van bouw, maar als jong ook vaak zoekers, of zelfs ophalers. Jammer, maar ik kijk er niet meer na, je zou er gek van worden.

Wel denk ook ik aan dingen als; Alleen op de natour spelen, of alleen een deel spelen, maar dat denk ik ieder jaar, en ieder jaar doe ik het toch niet, als het jonge duiven spel er aan komt.

En ieder jaar denk ik, daar gaat mijn toekomst...., en ook ieder jaar doen de overgebleven jaarlingen het super, ook dit jaar weer 1e NPO, 3e, 5e NPO, en 8e NPO, dus 4 x teletekst, met de overblijvers, en daar moet je je maar aan vast houden denk ik.

Een oplossing voor het verspelen weet niemand !, ieder praat, maar niemand weet het. Anders was er wel iemand opgestaan en had het uitgelegt hoe het zit en hadden we ons kunnen aanpassen, maar welke methode je ook kiest, en hoe je het ook doen, of bij het hok, of met opleren of tijdens de vluchten of ZELFS ALS JAARLING WANNEER HET ZWAAR GAAT, bij iedereen selecteerd het zich zelf. En met de overblijvers worden we kampioen.

Het enoge wat ik mezelf kan verwijten is dat ik ieder jaar veel te laat begin met opleren, en opjagen van de daken of uit de tuin, mijn winterjongen beginnen veel te laat. En trekken bijna niet weg. Maar bij wegtrekkende jongen ben je voor de vluchten vaak al de helft kwijt.

En ja, ik weet het, nu komt u met voorbeelden dat het ook anders gaat, die 1 % , Ja ik ken ook mensen die drie keer een grote prijs in de staatsloterij pakken, maar hebben die een systeem wat ook bij u werkt? neen.

Terug