Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 16 juli 2013

16-7-2013

Goedenmorgen iedereen.

De duivinnen zijn er uit vanaf 07.00 uur, 28 stuks van de 30 nog steeds. èèn zit in het "gewonden" hok en èèn is gemeld uit een centraal hok, gewond. Dus nog steeds geen duivinnen weg, en dat met dit mega zware seizoen.

Onze Damon is Asduif Snelheid geworden in het ACG, deze supertopper is een kleinzoon van de beroemde Jackpot( Heremans) van Hans en Evert Jan Eijerkamp. Ik kocht deze dochter van de Jackpot in 2008, en in 2010 werd ze samen met de Geweldenaar van Kas Meijers( rechtstreeks Heremans) , moeder van Damon. Deze Damon won 4 eersten. En is vader van de 8e NPO CHATEAUROUX van vorige week. Om Damon zal gestreden worden op onze verkoop op www.pipa.be in februari 2014.

De tussen en of eindstanden in het ACG 8 van Afdeling Friesland zijn 2e Vitesse, 4e Midfond, 2e Midfond aangerwezen, 3e Fond, 2e Generaal Oud 11 van 11, 3e Generaal OudSnelheid, 3e Generaal Aangewezen Snelheid, 3e Fond, 3e Generaal Aangewezen Snelheid, 3e Asduif Vitesse, 1,4,11,13,16,17 Asduif Midfond, 22,5,6,7 Asduif Fond, 3e, 8,9,12,17 Asduif Allround, en 1e Asduif Snelheid etc.

Op facebook ( mijn pagina) hadden we het over de verliezen met de jonge duiven, vanuit Emmen en Hoogeveen vonden ze dat niet kon, de partij van de dieren leest mee. Dus trots als een aap dat de partij voor de dieren mijn facebook pagina leest.. Dus ook dat mag ik niet meer schrijven, u leest het goed hahaha, als je iedereen zijn zin wil geven mag ik niets meer schrijven, niet in mijn column, niet op mijn dagboek en nu ook al niet op mijn facebook pagina hahaha. Het lijken wel kleuters ;)

De duiven krijgen vandaag nogmaals Olympic MG Mix over het voer met Beute Licithine Olie. Daarnaast elke dag natuurlijk een handje BEUTE BAK per 10 duiven en een hand BEUTE KORRELMIX per 10 duiven. ( De bak en de korrels te halen bij iedere duivensportzaak)

Bij de jonge duiven heeft Elco Homma gister de stro uit de eerste twee afdelingen gehaald, de jongen zitten nu net als de ouden op zilverzand, ze zijn super gezond, vanmorgen geen fout poepje te vinden.

Van de drie afdelingen is nu de laatste afgesloten, omdat er minder jongen zijn, is er meer gezelligheid gemaakt, door èèn afdeling af te sluiten, de jongen zitten dan dichter op elkaar, meer strijd.

Later meer ff duivinnen binnen roepen,

Terug