Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 17E JULI
17-7-2013

Goedendag iedereen,

Langzaam beginnen de Chateauroux doffers toch na te druppelen, nu ook Fireball weer thuis, nog even en alles is er weer( nog 6). De jongen gisteren naar Blokzijl gehad, 20 km, Klaasje bracht ze weg en ik wachte bij het hok, de eerste koppel was van ongeveer 18 stuks, hierna kwamen ze weer met kleine koppeltjes of per stuk. De laatste was er pas tegen 15.00 uur weer. Ik hoop dat we er nu doorheen zijn. gisteren kwamen ook nog twee jongen terug van enkele weken geleden. Net of er wat trek in de lucht zat, een paar "verloren" duiven toch weer terug.

Vandaag even bekijken welke duiven naar Tours gaan, toch 714 km. Misschien maar 1 ( de 305), maar misschien meer, dus...misschien ?

update 08.06 uur

De duivinnen vliegen al weer ruim een uur, ze hebben er zijn aan. Als ze zo binnen zijn de doffers even los en dan de duivinnen richting Vollenhove, straks krijgt u precies de afstand(GPS)

De voorspelling voor deze week is warm weer, hou ik niet zo van, ik ben meer een Hollands weer type, gewoon een graad of 20 met wolken, zon en een buitje, wind Noordwest. Maar ja dat hebben we niet voor het zeggen.

------------------------------------------

Goedendag iedereen.

We zitten weer in het jonge duiven sezoen, de verliezen zijn bijna overal groot. Waar de oorzaken liggen( ik gok op stralingen), weten we niet zeker.

Wat we wel zeker weten dat de duiven die overblijven !...Super van bouw moeten zijn, en een goede afkomst hebben met winnaars in hun bloedlijn.

Wanneer u duiven "overhoud" met de jonge duivenvluchten die niets waard zijn van bouw en afkomst, komen ze misschien thuis als jonge duif....maar niet bij de nationale top als oude duif. !

Begin dus met de selectie op uw kweekhok, hier moeten alleen toppers zitten !! Toppers in de hand en van van "afkomst" dus uit toppers van de moderne tijd. U zult ook jongen verspelen, dat houden we op dit ogenblik niet tegen blijkt, maar...

Welke overblijven, en er dus door heen zijn...moeten super van bouw zijn. Dus zorg dat al uw jongen 2014 uit de perfecte ouders komen.

Maak nu vast de afspraak voor selecteren en koppelen van uw duiven( op papier), wacht met de kwekers niet te lang. Na de laatste vlucht is het steeds een gekkenhuis, iedereen wil tegelijk.

Dus maak nu een afspraak, u komt met uw duiven bij mij thuis, bij grote aantallen komen we ook naar u toe( 200/500 duiven), of in uw clubgebouw( samen uw vrienden).

Niet het vele is goed......het goede is veel. En u wilt toch ook dat ieder jong wat er nog zit aan het eind van het jonge duivenseizoen een topper kan worden als oude duif?

beute_zn@hotmail.com

Doe als tientallen toppers ! en mail ! en zie het verschil binnen 2 jaar !

-----------------------

een zeer interresante mail vanmorgen:

Verlies jonge duiven lijkt mij te komen door alle hoogspanning en telecommasten.

Het kompas van de duif wordt door alle magnetische straling volledig ontregeld.

Mijn buurman vloog een paar jaar geleden de sterren van de hemel tot er bij ons op 50 meter een zendmast kwam van T Mobile.

Dezelfde duiven kwamen met geen mogelijkheid meer naar huis. 70 tot 80 % van de jongen raakte hij kwijt en hij kon geen prijs meer pakken.

De mast is sinds deze winter weg en zijn duiven komen als vanouds.

Kan geen toeval zijn.

Ik denk dat dit een steeds groter probleem gaat worden voor mens en dier.

 

Terug