Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 21E JULI
21-7-2013

Goedenmorgen allen.

Gisteren hadden we 1 jonge duif mee met de vlucht naar Gennep wat later door weersomstandigheden Duiven werd( 99km). In de ochtend had ik mijn andere jonge duiven naar Amersfoort gebracht naar losplaats de Keutel. Het was grijs bij aankomst maar ik heb ze toch gelost, ze kwamen goed maar wederom verspreid naar huis.

Gisteravond heb ik bij de jonge duiven een Koudijs rookblokje geplaatst, Vanmorgen heb ik alles weer open gezet en op dit ogenblik 08.52 uur zitten ze in bad. Ook de jonge duif die ik gisteren uit Zuidwolde haalde bij vader en zoon Vermanen( duif was prima verzorgt) en de jonge duif die Willem voor me haalde uit Steenwijk bij de combinatie Ten Veen/Pijlman ook deze duif was goed verzorgt. Bedankt melders !

Op Tours hadden we 5 duiven mee, Tours werd Bourges wat voor ons een afstand heeft van 695 km. Het werd een taaie vlucht. We hadden er gisteravond 3 van de 5 en hebben in de club de 2e en 7e prijs. De 1e prijs werd met grote voorsprong gewonnen door Gebroeders Homma uit Steggerda, grote klasse. Onze eerste duif was de 12-857 zusje 1e NPO Sezanne, en onze 2e duif was de 11-305 1e getekende kleindochter Sponge Bob van G & S Verkerkt via Hans en Evert Jan Eijerkamp.

De 3e duif die thuiskwam, het was al 21.48.47 uur was de 11-737 Ellenka-T.

De telefoon heeft de gehele avond tot bijna 24.00 rood gloeiend gestaan met liefhebbers die een mooie vroege hadden of een super serie die BEUTE PRODUCTEN gebruiken, veel staan er weer op Teletekst. Iedereen gefeliciteerd natuurlijk met uw goede uitslagen en vooral de BEUTE PRODUCTEN gebruikers een extra felicitatie van mij.

straks om 10.00 uur gaan we klokafslaan, ofwel de kasjes brengen. We hebben dat volgens mijn geheugen nog nooit op zondagochtend gedaan.

We hadden gister ook 21 oude duiven mee op de jonge duivenvlucht, hier kun je echt zien dat oude duiven de eerste vluchten veel sneller zijn, om 16.45.24 viel hier al 11-748 dochter Vechtmachine, en voor dat de jonge duif viel( 1 mee, dat wel) om 17.05 hadden we 17 of 18 ouden thuis, in de club voor de eerste jonge duif( die in concours stonden) vast wel 6 of 7 duiven. Maar dat is normaal, zal bij de meesten wel zo zijn. De eerste oude duif ligt zo'n 5 minuten los ( 7 minuten maar door afstandverschil met Wolvega 5 minuten)

Iedereen genieten van het mooie weer

update 12.00 uur

De 5 oude duiven van Bourges zijn thuis, de twee laatsen waren er vanmorgen voor dat ik naar de club ging.

In de club zijn we fondkampioen geworden onaangewezen en 2e aangewezen en 1e Asduif 11-305 rechtstreeks Hans en Evert Jan Eijerkamp uit zoon Olympic Sponge Bob van G & S Verkerk

Terug