Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 23 JULI
23-7-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Gisteren las ik een naar berichtje op de site van de Familie Hakvoort te Urk, het ging over niet op de uitslag komen van de familie( 6 kinderen waarvan nu al 3 postduiven liefhebbers), lees het eens door. En ik had gister een berichtje op mijn site staan, dat ging over de nare commentaren in de club omdat wij graag mee wilden doen met het officiele kampioenschap van de afdeling zomer Oud. Ik was toch een beetje te vroeg met mijn gezever, achter de schermen waren ze( Jan Willen en Willy) al bezig om alles in gereedheid te brengen, en was de negatieve houding terug te voeren naar èèn persoon. Gelukkig maar. De Afdeling voorzitter die ook onze clubvoorzitter is doet zelf ook mee met oude duiven, dus dan is het niet "alleen Beute" . Dus kunnen we vrijdag gewoon inmanden rond 18.45 uur.

Met de jonge duiven in Nederland gaat het bovengemiddeld goed afgelopen week, alleen van afdeling 7, 8 en 9 hoorde ik problemen( boven het gemiddelde), op facebook kreeg ik ruim 60 berichtjes met "hoeveel mee, hoeveel thuis" en het bleek dus prima te zijn gegaan afgelopen zaterdag en zondag.     Of het kan zo zijn dat alleen die mensen reageren waar het goed ging, stonden ook uitslagen bij en dan weet je het vaak wel. De bekende spelers zijn soms ook heel veel kwijt, in afdeling 10 en afdeling 7 bij sommige groten echt de helft aan de haal, maar die schrijven er misschien minder gemakkelijk over dan ondergetekende. Wij kunnen zaterdag nog 40 duiven spelen als we zouden willen, maar dat gaan we niet doen, waarschijnlijk of 30 of alleen de 20 duivinnen, we moeten natuurlijk volgend seizoen ook doffers hebben om te kunnen koppelen/tonen en spelen. En omdat we opnieuw beginnen, denk ik nog na over wat te doen

Door de enorme droogte van de laatste dagen, krijgen de duiven iedere dag een bad in de middag, ze trainen nu maar èèn keer per dag. De jongen van 7 tot 8 en daarna de ouden. Natuurlijk zou ik graag ons systeem van de jonge duiven iedere dag lappen "doen" , maar door de hitte doe ik dat niet. Gewoon een uurtje vliegen, er weer in, en in de middag open hok met bad. En in de hokken gooi ik nu om de dag de waterbak gewoon leeg op de grond.( kale vloer of vloer met zilverzand, natuurlijk niet in de maiskolven of op het stro)

-------

Heel veel mensen blijven toch vragen hoe nu te bestellen.

Heel eenvoudig

U kijk eerst wat u wilt hebben.

Prange Suppe € 50,00

Herstel Power € 12,00

Beute Sport € 12,00

Olympic MG Mix  € 35,00 ( dit is een grote pot, Herstel Power en Beute Sport door elkaar)

Herstel Power Capsules € 15,00

Beute Lechitine Olie € 15,95

De Vrachtkosten voor NEDERLAND zijn € 10,00

Dus, u kijkt wat u wilt hebben, gaat via internet( internetbankieren) of overschrijving geld overmaken, doet bij uw bestelling 10,00 extra voor de verzendkosten en vergeet UW ADRES NIET.

Dus, Bestelling, Adres, Overmaken, plus verzendkosten en tussen haakjes ( 1 x PS, 1 x HP o.i.d.)

en bij twijfel gewoon even bellen tussen 10 en 12 uur   0521-382644

Ons banknummer 67.62.90.256

Ibancode:  NL20INGB0676290256

Biccode: INGBNL2A

succes

----

Beste Gert-Jan,
 
Enkele maanden geleden heb ik je n.a.v. een jaarling-keuring in Amersfoort al een keer laten weten dat de doffer, waarover je destijds (met een knipoog) zei dat die "op het verkeerde hok zat", een vroege prijs binnen de regio speelde.
 
Het bleek geen 'eendagsvlieg' te zijn. Dit jaar als 2-jarige vloog hij:
33e Wolvertem/8583
39e Mantes la Jolie/4864 (1e tegen 1113)
71e St.Quentin/2080
72e Morlincourt/2108
83e Sens/2551
94e Sens/2868
97e Pont St.Maxence/1390
 
Ik heb de uitslagen in groter verband eruit geplukt maar je mag er van uit gaan dat de bovenstaande prestaties bijna allemaal top-10 noteringen binnen onze vereniging waren.
 
Hij is zelfs de beste midfondduif van de regio geworden omdat hij vorig weekend op 'zijn onderdeel' met een 1e prijs afsloot en daarmee de concurrentie (bekende liefhebber uit Baarn) het nakijken gaf. Zie pagina 31 van 'Het Spoor'.
 
Je vindt het vast leuk om dit bericht te lezen!
 
Sportieve groet,
 
Roy Klompenhouwer

Terug