Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 25 juli 2013

25-7-2013

Goedendag iedereen,

De jongen zijn er uit vanaf 07.05 uur. De temperatuur is nog prima dan, echt trainen willen ze niet, ik heb de broedbakken open staan, dus ze kunnen een nestje bouwen.....en dan vinden ze vliegen niets. Ze willen naar binnen. Tegen 08.00 uur wanneer ik misschien 2 keer omhoog heb moeten sturen, mogen ze er weer in. Andere jaren had ik daar geen last van omdat ik ze iedere dag weg bracht voor een "lap"vluchtje. maar het is zo warm dat ik dat niet doe. Misschien volgende week.

De oude duiven hebben de gehele week Prange Suppe door het water gehad, deze trainen als gekken, maar niet vergeten deze zitten nog steeds gescheiden ofwel op weduwschap. Het mooie van de Prange Suppe is ook dat de duiven zoveel lucht krijgen, ze hebben altijd krijtwitte neuzen, en puffen niet na een training en krabben nooit aan de kop. Prima werking voor problemen met de luchtwegen en dat op de natuurlijke wijze.

Over as zaterdag mbt de vluchten te laten doorgaan of niet, schrijf ik niets, ik doe er niet aan mee. Er is een L.C. voor, en overal lees ik er hoor ik gedachten en meningen van "gewone leden" ofwel mensen die niet in de L.C. zitten, en die bemoeien zich er mee. Mag van mij, maar Beute doet het niet meer.

Waar we ons druk om moeten maken is het feit dat de familie Hakvoort waarschijnlijk gaat stoppen met de duivensport, een jong super fanatiek gezin met 6 kinderen waarvan 3 gek van duiven zijn. Vorig jaar is èèn van de kinderen Cornelis al compleet in de zeik genomen tijdens de nationale manifistatie door een "keurmeester" van de ngvkvp, en vergeet niet Cornelis is een kind hè !!! Ik heb met de ngvknp gesproken, en ze zeggen dan wij zoeken het uit, en komen er op terug, omdat ik vertelde dat ik er een column aan ging wijden, maar nu 10 maanden later....niets he.  En nu hebben ze in de club hun niet opgenomen in de uitslag..lees het verhaal op hun eigen site. Weer een gezin wat compleet duivengek is...weg. En niemand heeft iets gedaan.

Terug