Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 27 juli 2013

27-7-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

beetje mistig hier om 08.20 uur. Zal tegen 09.00/09.30 uur wel optrekken hoop ik.  We hebben toch een paar duiven mee gedaan, 20 oude duiven en 10 jonge duivinnen. Misschien was het beter geweest wanneer de vlucht helemaal afgelast werd, maar je weet het nooit. Het kan straks misschien een leuke vlucht worden. Of we denken straks : hadden we het maar nooit gedaan. Bij ons waren toch wel een mandje of 10 duiven schat ik, dat is toch tegen de 250/300 duiven. Wel meer ouden dan jongen. De oude duiven laat ik bij aankomst waarschijnlijk gelijk samen voor de natour, maar even in het compustam systeem kijken hoe ik uitkom dan. Ik wil nog wel graag een ronde jongen van de vliegers.

Bij thuiskomst, hebben de duiven prange suppe in het water, wat ik weer iedere dag doe tijdens de jonge duiven en natour, althans van zaterdag t/m woensdag. Het houd de kopjes mooi schoon en helder en het geeft straks prachtige jonge duiven die liggen de glimmen in de nesten. Later meer

Update 08.30 uur.

Nog niets gehoord van de doping controle, onze duiven zijn 3 weken geleden uit de manden gehaald op de verzamel plaats te Emmeloord, en nu drie weken later weet ik nog niets, niet welke duiven uit de manden zijn gehaald, niet wie het hebben gedaan, ik heb geen lijst gezien met ringnummers, ik weet niet waar de mest heen is gegaan, ik weet niet wie de getuigen waren, ik heb niets gezien of vernomen in wat voor vorm ook.

Terug