Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 31 juli 2013

31-7-2013

Goedendag iedereen,

Het is reeds mooi weer in Wilhelminaoord, de lucht is blauw, met van die Hollandse Wolkjes, prachtig duivenweer. Zo zou het zaterdag ook moeten zijn, maar helaas gaan dat niet gebeuren, vrijdag tot 35 graden en zaterdag tot 30/31 graden nog is de verwachting. Moeten we dat met jonge duiven spelen? Persoonlijk vind ik van niet. Maat mijn mening is alleen mijn meninig maar. Ik vind het niet goed wanneer we met dat extreme weer jonge duiven spelen. Komen ze niet thuis dan? Ja vast wel, de meesten wel hoor, en misschien wel een goed verloop zelfs, we gaan het afwachten, maar vind ik het een goed plan? neen eigenlijk niet. We zullen morgen kijken wat op sbs 6 tekst staat, èèn afdeling stond er gister al op dat ze niet spelen, de anderen wachten en dat is heel verstandig tot morgen. Niets is zo "vreemd" dan het weer.

Maandag en dinsdag hebben we onze jongen even weggehad naar de A28 Afslag Ommen, dat is 36 km door de lucht, en 42.2 km over de weg. De laatste kwam vanmorgen, dus toch weer eentje aan het zoeken geweest.

Vandaag even een duifje halen in Twijzelerheide Friesland, een eijerkampje was de weg kwijt, en ik vind dat wanneer de kans daar is je zo'n wegvlieger moet halen. We klagen allemaal over "verdwenen jongen" dus als er dan een duif gevonden is, haal hem op. Of bel even met Esther Bultman van duivendirect. Ze haalde voor ons een jonge duif op maandag en bracht hem op dinsdag reeds, het duifje zat in putte (brabant). En zoals altijd was Esther weer precies op de afgesproken tijd hier. Super.

De verkoop van duivenproducten gaat gewoon door, een paar jaar geleden zag je het eind van de zomer minder worden, tijdens de jonge duivenvluchten, de mensen gaven geen "dure" prange suppe aan hun jongen, maar de laatste twee jaar is dat aan het omslaan. Liefhebbers weten steeds beter dat ze hun jongen juist super moeten verzorgen, het is hun toekomst, het zijn de teletekst duiven van de toekomst. Dus doe het ook, verzorg uw duiven top met de Beute Producten, vandaag geld overmaken en vrijdag in huis, en zaterdag beginnen. De teletekst vluchten zijn er voor u er erg in heeft.

Kijk in het linker rijtje  hoe u kunt bestellen

De Beute Bak en Beute korrels worden zoveel gebruikt dat DHP ze soms bijna niet genoeg kan maken, maar gelukkig hebben de meeste handelaren dat in de gaten en bestellen tijdig. Deze twee EMMERS kunt u niet bij ons bestellen, die kunt u gewoon bij uw handelaar halen.

Net terug uit Twijzelerheide,  bij de heer Bosma zat een duifje van ons. Hij was nog geen enkelee jonge duif kwijt. Gelukkig gaat het niet overal slecht.

Terug