Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 4 augustus 2013

4-8-2013

Goedemorgen iedereen,

gisteren een prima verlopen vlucht hier in Friesland, bijna geen verliezen, hoorde ik. In eigen club was het verloop ook zeer goed. Al zat er wel enorm verschil in oude en jonge duiven. Maarliefst 6 van de maar 74 ingezette oude duiven waren sneller dan de eerste jonge duif. En de punten bij de ouden (25 dus 1:3) waren er uit toen er nog geen 20 jongen waren. Nee , hier in noordwolde waren de ouden nog veel sneller.

wij hadden 20 ouden mee, en we hadden 11 stuks thuis voor de eerste jonge duif, en daarvan hadden we 30 mee.

onze eerste oude duif was de 305 die vorige week nog duifkampioen fond werd....dus van asduif fond naar de top 10 van d afdeling waarschijnlijk op 131 km. Onze Damon 10.036 pakte wederom een top 10 notering, hij is asduif midfond geworden in groot verband en asduif snelheid oud en ook nog ergens asduif met de meeste prijzen. Dus nu dacht ik 14 keer op rij prijs. En hij is vader van de 8e npo chatearoux 745 km.

van de jonge duiven moesten we gisteravond nog 4 stuks, vanmorgen weet ik niet, ik ben op het werk. Nog 2 duivinnen en dus ook nog 2 doffers. Van 30 die we mee hadden eigenlijk te veel.maar ff afwachten wat er vandaag nog nakomt.

vandaag ook bergerac, dat kunt u volgen op de www.blauwband.nl 

Terug