Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 15 augustus 2013

15-8-2013

Goedendag iedereen,

laatste paar dagen erg druk gehad met ma Beute, ze is maandag opgenomen, dinsdag operatie gehad in UMCG en het gaat slecht, matig, en nu iets beter. Dus geen tijd voor duiven, columns, dagboeken etc, sorry.

Vanavond inmanden voor Pommereauol. nu kan het zijn dat ik de a, u, en e omdraai hahaha Moeilijk woord, voor een meestal zeer moeilijke vlucht hier in Friesland, we hebben geen geluk met deze losplaats gehad. Maar de voortekenen voor nu zijn eigenlijk goed te noemen.

We doen waarschijnlijk 20 of 30 jongen mee en 1 oude duif. De ouden zitten op eitjes en twee nachten mand lijkt me niet goed, ze moeten nog een week of vijf, en als ze dan nu van de eitjes lopen, is zonde, en heel zonde van de eitjes op zich, alleen van de toppers liggen ze er nog.

Maar de 305 speel ik wel, deze duivin staat 1e Asduif Combi of iets dergelijks, al weet ik niet precies wat het betekend, in ieder geval dat het de beste oude duif is op de zomervluchten.

update 14 uur

Vanmorgen veel bezoekers geweest, erg druk, wel gezellig, ondanks ziekenhuis opname moeders. De lefhebbers hadder er begrip voor dat er steeds even tussen door kwam. Moeder gaat voor de duiven natuurlijk !

Dirk Verleun uit Noord Beemster kwam het superkoppel brengen, De Witneus en het Andijkje.  En een prachtige jonge duif uit dit koppel heb ik gekocht voor de kweek 2014. De Witneus is een Schaerlaeckens ! Het jong 13-614 zullen we koppelen aan een jong uit Rode 340 x dochter Vechtmachine.De Rode 340 met 1e NPO Blois bij Comb Poesenauw is ook een Schaerlaeckens.

Terug