Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 24E AUGUSTUS
24-8-2013

Gooooooooeeeeeedenmorgen

Vandaag twee vluchten. 34 duiven op de natour en 20 op Nijvel 280 km.

De duiven zouden naar St.Quentin, maar ze zijn naar Novel gereden, de voorspelling was zo slecht dat het bijna zeker was dat ze niet kunnen lossen op zaterdag of zondag. En dan kun je beter een vlucht hebben dan geen vlucht.

Natuurlijk kun je ook  eerst naar St. Quentin rijden en later terug komen, maar meer dan 100 km rijden met een vrachtwagen, en dan de duiven nog rust gunnen....je bent snel 3 uurtjes kwijt dan, en bij twijfel doe het niet, dus voor mij goede keuze, al heb ik ook liever 390 km met noord/noordwesten wind en vroeg los. Maar lievere koekjes worden niet altijd gebakken.

In het spoor der kampioenen van gisteren stonden een paar goede dingen, de column van Martin van Zon over teletekst, helemaal mee eens. En het onderzoek van de wowd en het nieuwe onderzoek bij afdeling 9 en nu 11, ivm de verliezen jonge duiven.

Terug naar 24 duiven in een grote ruco mand !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! helemaal mee eens. Ik betaal liever een paar centen meer, maar dan houd ik misschien meer jongen over !

Er was een voorstel in 2003 !!!! tien jaar geleden dat we naar 24 duiven in de mand moeten....en nu tien jaar later ????? praten we er nog over. DOEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! van 31 naar 24 jongen in de mand, en geen "noodoplossingen"van 26/27 nee gewoon 24 !!!!!

als dit nu een BEETJE helpt, is het al genoeg !!

___________

Met moeder Beute gaat het iets beter, as Dinsdag is het twee weken geleden dat ze in het UMCG geopereerd is aan haar been. Het complete bot van heup tot enkel is er uit gehaald. 3 September is de hersteloperatie.

De Dinsdag van haar operatie was het zeer kritiek, ze kwam niet uit narcose, bleef er van 07.30 uur tot rond 18.00 uur in. Naar IC( eerst uitslaapkamer), ze kwam niet op gang, begon niet zelfstandig te ademen. Zelfs even vlakke lijntjes gehad...... Maar goed, nu zijn we 10 dagen later, en ze is weer bij, is goed opgeknapt, maar erg bang voor de nieuwe operatie van 3 september. Zuurstof in het boed nog steeds slecht( rond de 90), soms minder. Erge buikpijn nu, de eerste week door de medicatie compleet van de wereld. Stuur haar maar eens een kaartje

Mevrouw Betty Beute

Afdeling 2A

kamer 4

UMCG

Groningen

-----------------

Goedemorgen Friesland,

Info: 8.15 uur:

De duiven in Nijvel zijn om 7.30 uur gelost en hadden een redelijk vertrek. Weer bewolkt, wind uit zuidelijke richtingen, in Nederland draaiend naar oostelijke richtingen.

De duiven in Gennep zijn om 8.15 uur gelost met een wind uit oostelijke richtingen. 

Iedereen succes de LC

update 13.00

zeer traag verloop hier

Ydo en Elco Homma waarschijnlijk TT en Corrie Hakvoort zeker. Prachtig !!! Net Klaas Heide aan de telefoon, waarschijnlijk 1e TT afdeling 10 met wederom halve BEUTE, nu drie keer 1e in Staphorst, en alle keren een HALVE BEUTE

--------------

Goedenmiddag,

Vanochtend een pracht vlucht gehad vanuit Gennep.
Waarschijnlijk de 1e van de gehele afdeling.. eindelijk na z'n moeizaam seizoen.

Deze week ma, di, wo, en do PS in het water gehad... bedankt

Succes verder

Rutger Zwart

Terug