Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 27E AUGUSTUS
27-8-2013

Goedenmorgen iedereen,

Het is 09.36 uur, net terug van het lappen van de oude duiven naar afslag Ommen, ongevver 36 km door de lucht, De jongen hebben gewoon ff bij huis gevlogen, die hebben het gehad voor dit seizoen.

Goedendag iedereen.

We zitten weer in het jonge duiven sezoen, de verliezen zijn bijna overal groot. Waar de oorzaken liggen weten we niet zeker.

Wat we wel zeker weten dat de duiven die overblijven !...Super van bouw moeten zijn, en een goede afkomst hebben met winnaars in hun bloedlijn.

Wanneer u duiven "overhoud" met de jonge duivenvluchten die niets waard zijn van bouw en afkomst, komen ze misschien thuis als jonge duif....maar niet bij de nationale top als oude duif. !

Begin dus met de selectie op uw kweekhok, hier moeten alleen toppers zitten !! Toppers in de hand en van van "afkomst" dus uit toppers van de moderne tijd. U zult ook jongen verspelen, dat houden we op dit ogenblik niet tegen blijkt, maar...

Welke overblijven, en er dus door heen zijn...moeten super van bouw zijn. Dus zorg dat al uw jongen 2014 uit de perfecte ouders komen.

Maak nu vast de afspraak voor selecteren en koppelen van uw duiven( op papier), wacht met de kwekers niet te lang. Na de laatste vlucht is het steeds een gekkenhuis, iedereen wil tegelijk.

Dus maak nu een afspraak, u komt met uw duiven bij mij thuis, bij grote aantallen komen we ook naar u toe( 200/500 duiven), of in uw clubgebouw( samen uw vrienden).

Niet het vele is goed......het goede is veel. En u wilt toch ook dat ieder jong wat er nog zit aan het eind van het jonge duivenseizoen een topper kan worden als oude duif?

beute_zn@hotmail.com

Doe als tientallen toppers ! en mail ! en zie het verschil binnen 2 jaar !

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Zoals u weet is dit een zakelijke site. Ik moet er mijn geld mee verdienen. Dat ik daar naast ook nog een dagboek bij houd is een extra.

Ik schrijf wat er op de hokken gebeurt en wat ik doe of juist niet doe,

Verder komen er soms links op naar een leuke site of naar een goede uitslag.

Maar waar het om gaat is het bedrijf Gert Jan Beute Duivenproducten ! Glashelder in Duivensport.

Mensen vergeten dat wel eens.

Dus ik zal u nog eens vertellen wat ik verkoop.

Het is allemaal begonnen met de verkoop van PRANGE SUPPE van Gunter Prange uit het Duitse Meppen, deze speler had een kruidendrank die enorme prestaties gaf bij goede gezonde duiven. Ik ben dit gaan verkopen vanaf ongeveer 2000, eerst was ik gewoon een doorgeefluik en verdiende er niet aan, ik kreeg mijn eigen flessen voor niets. Maar toen ik het alleen recht kreeg om Prange Suppe grootschalig op de markt te zetten in Nederland, moest ik natuurlijk een zaak beginnen ( belasting, kvk etc) Prange suppe kost € 50,00  Prange Suppe laat duiven enorm trainen, geeft ze een extreem hoge natuurlijke weerstand, dus u kunt het gebruik van medicatie voor de luchtwegen en het geel achterwege laten tenzij de de duivendokter een besmetting vind, en dat is bij regelmatig gebruik van Prange Suppe nihiel.

Na de Prange Suppe kreeg ik van Gunter het advies om een goed dierlijk eiwit poeder op de markt te brengen, en dan voor menselijk gebruik/kwaliteit. Dat was in het begin Powerplay. Maar na enkele jaren was Powerplay niet meer geschikt voor duiven, althans niet meer zoals de "oude powerplay" omdat isostar( de maker) de samenstelling verranderde van 96% naar 90% en er toevoegingen door deed voor de mens die een duif niet goed verwerken kan( bleek in de praktijk). Na onderzoek kreeg ik van Gunter de samenstelling van het beste dierlijk eiwit wat te maken is, dit verkopen we onder de naam HERSTEL-POWER 96% dierlijk eiwit. Het is qua samenstelling ongeveer zoals de oude powerplay was van 96%( niet meer te verkrijgen). Hier en daar hebben we er aan gesleuteld om het nog beter opneembaar te maken voor een duif. Herstel Power kost € 12,00

Door gesprekken met o.a Wout Spierings en Arjan Beens kwamen we op het idee om deze Herstel-Power ook in capsules te maken. Duiven die vermoeid thuiskomen, achterblijvers, en of verzwakte dieren zijn binnen een paar uur weer helemaal het mannetje na het krijgen van 1 of 2 capsules. Arjan Beens en anderen begonnen toen ook met het geven van Capsules voor de vluchten om duiven die extra boost te geven, een soort energie boost voor in de mand. Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat bijna de gehele top op dag, overnacht en ZLU vluchten Beute Herstel-Power capsules in huis hebben. de Capsules kosten € 15,00 per 180 stuks

Daarna kwamen we met BEUTE-SPORT , dit was een enorm succes. We kennen bijna allemaal wel scheefvliegers, de duiven die soms 1 of 2 dagen na de vlucht niet meer kunnen vliegen, of in ieder geval erg slecht. Vaak is dit een gevolg van overbelasting, soms door het lange vastzitten in de winter, maar soms ook door de enorme trainingsarbeid wat een duif moet doen op onze hokken. De spieren van onze duiven kunnen dat soms niet aan( ook vaak soort gebonden). We kwamen op BEUTE SPORT tijdens een gesprek met een aantal zeer grote kampioen op de Prange Dag( een middag en avond waar grote kampioen en vrienden van Gunter Prange samen komen voor een gezellige dag), er werd toen gesproken over scheefvliegers en over de bestrijding er van, het voorkomen of herstellen. Hier werd een vergelijk gelegt met renpaarden en hun "maandagziekte". èèn van de topspelers had een Amerikaans product uit de paardensport uitgetest en had eigenlijk geen scheefvliegers meer en wist sommige anderen er mee te herstellen( rust is het belangrijkste maar dan samen met Beute Sport). De Beute Sport kost € 12,00

Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat enorm veel grote en kleine kampioen geen of nauwelijks scheefvliegers meer hebben door gebruik van BEUTE SPORT.

Hierna kwamen we op het idee, om de Herstel-Power en Beute Sport te mengen omdat je het toch bijna altijd samen over het voer geeft. En tegelijk over het voer uit twee potjes dat moest gemakkelijk kunnen. Zo kwamen we op OLYMPIC M.G. MIX waar de letters M.G. staan voor onze olympiade duif Missouri;s Girl. Deze Olympic MG Mix is in verhouding goedkoper omdat we maar 1 verpakking hoeven te gebruiken. En mensen geven gewoon twee eetlepels over een kilo voer en hebben alles gedaan, de Herstel-Power en de Beute Sport. Olympic M.G. Mix kost € 35,00

Omdat we zeer veel belang hechten aan het beste van het beste voor onze duiven wilden we ook een eigen mineralen bak de BEUTE-BAK , deze word gemaakt en verkocht door DHP. De emmers "allerhande" die op de markt zijn, zijn enorm verschillend van samenstelling en zeer verschillend in kwaliteit. Sommige zijn echt maar dan ook echt niets anders dan afval ! De firma DHP maakt voor diverse merken de Allerhande Emmers, en zo kwam ik in contact met BAS THIELE de baas van DHP. Bij mij thuis geweest en heb ik hem vertelde wat ik wilde, de beste mineralen, grit bak die er bestaat. Waar geen grit, roodsteen, pikkoek of mineralen bijgevoerd moesten worden. Dat leek Bas wel wat, om de beste Emmer ter wereld te maken, de prijs was minder van belang, eerst de beste emmer maken. Maar daar bij kwam nog dat ik er diverse kruiden bij in wilde hebben( naar een idee van Gunter Prange), voor de luchtwegen en imuun versterkers. Ook dit wilde ik door de BEUTE-BAK, en wel daarom omdat ik die nu enkele jaren zelf al door de in de handel zijnde bakken deed. Bas Thiele heeft daar enkele weken de tijd voor genomen en het bleek te maken. Bas zelf kwam toen nog met de extra korrel met twee mineralen Magnetiet en Periet( al had ik daar ook van gehoord op de beroemde Prange dagen), dit mineraal versterk de orintatie !!! Dus ook dit ging door de BEUTEBAK. Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat iedereen die de BEUTE BAK geeft tevreden tot zeer tevreden is. Geef er geen andere grit of mineralen bij is het advies, alleen BEUTE BAK. De Beute bak kost € 19,25 maar kan niet bij ons besteld worden deze kunt u gewoon halen bij iedere duivensportzaak

Omdat we steeds en goede oplossing zochten om de poeders( Herstel, Beute Sport of Olympic mix) aan het voer te plakken, kwamen we ook hier bij DHP cultura. Ik wilde de beste Lecithine olie die er bestaat en geen 2 olieen maar 4 stuks om te mengen met de Lecithine. In een fles BEUTE LECITHINE-OLIE ziiten dus naast 33% de beste Lecithine die te krijgen is vier soorten olie. Ook hier heb ik wederom eerst gekozen voor de beste samenstelling en daarna pas naar de prijs gekeken. Kwaliteit gaat voor mij altijd voor prijs ( ik zeg altijd, dan houd u maar minder duiven, nooit beknibbelen op kwaliteit) De Lecithine Olie kost € 15,95

En waarom LECITHINE ? Dit is het enige product wat helpt bij het opslaan van de grote hoeveelheden vetten die we geven aan het eind van de week in de vorm van Hennep, snoepzaad, pinda's , kaas, en zonnebloempitjes. Al dat vet verdwijnt al snel uit het lichaam. Een duif kan er meer van "opslaan"wanneer het Lecithine krijgt !!! En dan hebben we gelijk een prachtig "aanplakmiddel" voor de poeders. En ook de olieen zijn speciaal uitgezocht voor wedstrijdduiven, je kunt maar niet zomaar iedere olie geven. Er zit wel degelijk verschil in welke olie, en vooral de kwaliteit. U kunt een Fiatje kopen maar ook een Mercedes, beide zijn auto's maar de tweede beter dan de eerste.

En het laatste product wat we op de markt zetten was de BEUTE KORRELMIX. In het verleden, hadden we goede resultaten met de Omega 3,6,9 korrel van Cede. Maar die is bijna niet te betalen en is wat eenzijdig. Naast de Cede korrels moest je dan de diverse korrels geven van Versele Laga, ook dat zijn hele goede korrels. Maar ook deze zijn vrij duur, en je hebt 4 of 5 zakken nodig om alles te kunnen geven. Samen met Bas Thiele van DHP kwamen we op de BEUTE-KORRELMIX, met al deze korrels tesamen. Dus biergist, schapenvet, visolie, Magnetiet, Periet, energie de hele reutemeteut wat een verschil kan maken vooral wanneer het zwaarder gaat. En ik wilde wederom de beste samenstelling die er bestond. Dit was niet zo gemakkelijk, DHP moest er diverse maanden aan werken om de goede samenstelling in de goede verhouding in een mix te krijgen en dan ook nog betaalbaar voor de klant. Maar het is gelukt. de Beute Korrelmix is geweldig geworden Liefhebbers die de korrels geven zien nog meer trainingsdrang, nog mooiere jonge duiven en nog meer prijspercentage op de vlucht dag ! De Beute Korrelmix kost per volle emmer € 15,95 en kan gehaald worden bij bijna iedere duivensportzaak, het is een product gemaakt door DHP

______________________

Beute Sport:

Ruw eiwit
Ruwvet                                                                                                                                                                                                               Ruwe celstof
Ruw as
Calcium
Fosfor
Magnesium
Natrium
Vitamine A
Vitamine D3
Vitamine E (dl-alpha-tocopherol acetate)
Vitamine K3
Vitamine B1
Vitamine B2
Pantotheenzuur
Niacine
Vitamine B6
Vitamine B12
Vitamine C1
Folinezuur
Biotine
IJzer
Koper (Kopersulfaat)
Mangaan
Zink
Jodium
Kobalt
Selenium 

Calcium: Voor het goed functioneren van de spieren, geleiden van prikkels naar de zenuwen.

Fosfor: Dit mineraal is betrokken bij de energievoorziening van het lichaam.

Magnesium: Voor het goed functioneren van de spieren, nodig voor opbouw van spieren.

Natrium: Samentrekken van de spieren en voor de zenuwprikkelgeleiding

Vitamine A: Anti-infectie vitamine, betrokken bij de weerstand

Vitamine D: Bevordert de opname van de mineralen Calcium en Fosfor, helpt bij goede werking van de spieren.

Vitamine E: Speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en in stand houden van Spierweefsel

Vitamine B1: ( Thiamine) : zorgt voor de verbranding van koolhydraten uit het voedsel

Vitamine B2 : (Riboflavine): speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel en de spijsvertering. 

Pantotheenzuur : Cruciale rol bij de stofwisseling( metabolisme) van Koolhydraten en Vetten

Niacine(B3) : zonder deze vitamine kan er geen goede stofwisseling bestaan

Vitamine B6 : Draagt zorg voor het zenuwstelstel en spierfuncties

Vitamine C : Bevordert de opname van ijzer

Biotine(H) : heeft co-enzyme eigenschappen die het in staat stellen koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie

Het voerschema 2013 kunt u hier terugvinden (PDF): http://www.duivensites.nl/gertjanbeute/content/voersysteem%202013_8358.pdf

 

 

Terug