Dagboek

 

Beute Selectie info.

Bij het beoordelen van een duif zal worden gekeken naar de uiterlijke kenmerken, wat in het kopje gebeurt kunnen we niet zien. Of een duif op uw hok goed, matig of slecht verzorgd gaat worden in de toekomst kunnen we niet zien. Een goede liefhebber maakt van een iets minder gebouwde duif makkelijker een goede vlieger. En er zijn legio mensen die door slechte verzorging of “het gewoon niet zien” van een goed gebouwde duif met intelligentie zo maar een matig presterende duif maken.
De hand van u als liefhebber, en vooral uw ogen bepalen voor een deel de prestatie van uw duiven. Met uw ogen bedoel ik natuurlijk of u het ziet, een ziekte, het klimaat, de motivatie en wat er op uw hokken gebeurt, u moet het wel zien.

Bij de handselectie(beoordeling) zal eerst een bepaald type genoteerd worden, de meeste Vitesse duiven zijn wat breder aan de voorzijde, hellen wat naar voren, hebben gemiddeld een iets grotere bouw met bijbehorende grotere kop. En over het algemeen hebben Vitesse duiven een iets langere arm, hun borstspieren liggen dichter tegen het borstbeen aan en voelen wat harder aan. Mijn mening is dat een duif de eerste èèn, twee a drie uur(max) met zijn kop vliegt, ik bedoel daarmee dat een duif de eerste uren vliegt op motivatie en oriëntatie en met een matige tot slechte bouw zelfs kopprijzen kan winnen. Maar met een matige tot slechte bouw zullen de meeste duiven het geen seizoen kunnen volhouden. Ook de beste Vitesse duiven op afdeling en zeker op nationaal niveau zijn goed tot zeer goed gemaakt(van bouw).

Bij de allround duiven( types) zien we dat ze beter in de hand liggen, iets smaller aan de voorzijde, iets meer “vulling” aan de achterzijde, beter gespierd (ook iets verder van het borstbeen af gelegen). Allround types moeten in principe in staat zijn te presteren op alle vluchten van Vitesse, Midfond en dagfond. Door training, voeding en conditionering kan een allroundtype (zonder uiterlijke fouten) prijs vliegen op al deze afstanden.

Een eendaagse fondtype is heden ten dage wat kleiner van bouw, zijn rond, voelen vaak als een balletje(duivinnen), zijn goed gespierd en hebben een korte arm. Mijn mening is dat er niet heel veel verschil zit tussen een allround en een eendaagse fond duif qua type. Een duif die een vlucht van 700 km met 1000 mpm kan winnen (11,5 uur vliegen) kan dat ook op een vlucht van maar 2 uurtjes vliegen. Door motivatie, oriëntatie en het systeem van u als liefhebber. Andersom gaat dat bijna nooit op, een echte vitesse duif zal een 3/5 uurtjes vlucht soms nog aan kunnen maar zal afhaken bij die langere vluchten (langere vluchten qua aantal uurtjes). En soms kan een duif met vitesse bouw zelfs een eendaagse fondvlucht winnen, als de wind van achter komt, het uurtjes vliegen dus veel minder is, en door super motivatie kan het gebeuren dat zo een duif een npo vlucht wint. Ik zelf had dat bijvoorbeeld op Orleans 2012, toen ik met een jaarling de eerste npo won, de duif was een echte vitesse duif, en was van echt sprinterbloed (afstamming Euro Heremans). Was het een echte fondvlucht geweest met 9 tot 12 uurtjes vliegen dat had ze echt geen prijs gewonnen. Wat we bij de beste duiven op de eendaagse vluchten steeds vaker zien is dat de arm zo kort is dat hij bijna niet waarneembaar is en samen met goede spieren een vibrerende vleugel geeft, de zogenaamde trillers. U ziet op internet steeds meer filmpjes van duiven met een trillende vleugel (de liefhebber tilt de vleugel dan iets op). Meer en meer krijgt men door dat die trillende vleugels samen gaan met korte armen en goede spieren. Echte toppers op de vluchten met “veel uurtjes vliegen” hebben dat..

Marathon duiven zijn een slag apart, hier zien we een ander type duif. De ochtendlossing duiven (ZLU of non-stop) lijken veel op eendaagse fondduiven, hebben meestal een langere rug en een andere mentaliteit, ze zijn was rustiger in de handen en hebben voelbare andere spieren. Bij de overnachtduiven (middag lossing 800/ 1000 km) zien we meer diversiteit, er zijn heel goed gebouwde duiven bij en dat zijn altijd degene die het vaker dan èèn keer doen.                       
Duiven die echt vijf of zes keer een overnachtvlucht met goed gevolg volbrengen zitten ook de best gebouwde duiven.
Bij overnachtduiven (middaglossing 800/950 km) die een prijs winnen en soms zelfs vroeg maar matig van bouw zijn vinden we vaker nachtvliegers, die zijn minder in staat kop te vliegen door hun bouw maar omdat ze in de nacht stukken inhalen komen ze gewoon naar voren op de uitslag. Dus ook bij deze middaglossingen vinden we bij de echte supers een goede tot perfecte bouw. Maar zo nu en dan zien we een duif die het toch goed gedaan heeft op deze vluchten die minder goed van bouw zijn. Zie het als bij vitesse duiven. Ook daar zien we soms minder gebouwde duiven die het toch goed doen door hun verstand en motivatie. Maar dus ook bij de middag lossingen.
Duiven die in de nacht aankomen hebben trouwens allemaal een soort ster in het oog. De ondergrond kleur (vaak geel) zien we dan met uitsteeksels cq punten in de iris kleur. Het is opvallend dat alle nachtvliegers dat hebben. Omdraaien kun je het natuurlijk niet, je kunt niet zeggen dat iedere duif met zo een oog een nachtvlieger is. Dat vergeten mensen vaak: bepaalde kenmerken zie je bij top duiven, maar niet alle duiven met die kenmerken zijn top duiven.

Bij het keuren cq selecteren kijk ik altijd even naar de ogen. In mijn methode zijn er maar twee oogkleuren zijnde wit en geel. Ik kijk naar de ondergrond kleur en die is gewoon altijd wit of geel. Gemiddeld zie je bij vitesse duiven wat meer witogen en bij duiven voor de langere afstanden wat meer geel ogen. Bij marathon duiven zien we daarnaast ook nog eens dat gemiddeld de ogen wat donkerder zijn, de iris gaat wat meer naar de bruine kleur toe. Die mooie donkere ogen zien we ook vaker bij duiven die onder tropische omstandigheden wat vaker aan de kop zitten. Door de evolutie zijn die duiven ofwel die ogen daar geschikter voor. In landen met hoge temperaturen en dan ook nog spelers van lange afstanden zien we bijna alleen donkere ogen (meestal geel als ondergrond, ik noem ze zonnebril ogen).

Dan komen we nog bij wat ik plus of min ogen noem. Plus-ogen hebben een donkere antracietkleurige ring(verkenningcirkel) om de pupil en min-ogen  hebben die niet (of maar gedeeltelijk). Qua kwaliteit in presteren of kweken maakt het niets uit of een duif een plus of een min oog heeft. Wel zeer opvallend is dat alle echte superduiven die ik zag en waarvan ik de ouders mocht bekijken, dat één van die ouders een plus oog heeft of soms zelfs beide ouders of heel soms dat beide ouders een halve verkenningsring hebben. Een top duif uit twee ouders met een min oog heb ik nog niet gezien. Om de meeste kans te maken op goede jongen zet je dus steeds de best gebouwde duiven tegen elkaar en kijk je bij de koppeling naar de ogen, zorg dat dat één van de duiven van het koppel een plus-oog heeft. Kweek nooit alleen met duiven omdat ze mooie ogen hebben, als er een slechte bouw op een duif zit mag hij een geweldig oog hebben, kweken doen we er dan niet mee.

Andere opvallende zaken bij veel top duiven is dat ze een kleine pupil hebben, soms zelfs boos kijken en een scherpe bek hebben. En opvallend bij goede kweekduivinnen is dat ze naast een goede bouw, een (meestal) plus oog hebben dat er twee wratjes onder aan de bek zitten. Natuurlijk niet bij allemaal, maar wel opvallend dat het zo veel zijn die het wel hebben.

Liefhebbers die een geweldig kweekkoppel hebben, waar gewoon diverse asduiven, teletekst duiven of eerste prijswinnaars uit komen zijn soms verontwaardigd dat ik één van die duiven van het koppel een goede waardering geef en de ander een slechte. Ik denk dat heel veel top kweekkoppels gewoon één goede duif zijn met een …. partner. Dus dan heeft zo een liefhebber gewoon een goede kweekduif en is het soms nog beter om het koppel te scheiden en een betere partner te nemen.

We hebben het nog niet echt gehad over de rug en de vleugels en de stuit en dat zijn toch belangrijke onderdelen. Om met de rug te beginnen, eigenlijk moeten we spreken over rug, lendenen en bovenstuit. Maar ik noem het in één keer gewoon de rug. De rug is voor mij misschien wel het minst belangrijke aan een duif. Er zijn heel goede duiven die een matige rug hebben, geen slechte rug met zo een aangeplakte staart hoor, maar een matige rug. Een matige rug zou op de tentoonstelling 18 punten krijgen. Bij de rug zou je kunnen zeggen: Matig is het nieuwe goed. Die plank-ruggen die men vroeger graag zag en die eigenlijk op de show nog steeds gewenst zijn zie we bij de huidige topvlieger bijna niet. Goede hedendaagse wedstrijd duiven hebben een matige tot goede rug.
De stuit van een duif is veel belangrijker, maar niet altijd het zelfde te beoordelen. Door de rui, ziekte, zwakke gezondheid, ouderdom of veel eitjes leggen kan een stuit tijdelijk of blijven wat open staan. Soms zelfs heel erg open wanneer een duif veel te dik is of een breuk heeft, dan zou je een stuit moeten afkeuren... maar als je de oorzaak weet of in een bepaalde periode zit moet je er wel rekening mee houden. En er zijn diverse meningen over, in mijn visie moet een stuit goed gesloten zij, dik en stevig aanvoelen en niet te puntig. Maar door ervaring voel ik soms de oorzaak, dan is het niet iets van de desbetreffende duif maar een “tijdelijk of door oorzaak slechte stuit”.
Bij de vleugels zijn voor mij enkele zaken van belang. Ik heb het armpje graag zo kort mogelijk, omdat ik duiven wil die 11 uur kunnen vliegen. Maar selecteer ik een vitesse duif dan mag het armpje gerust langer zijn en krijgt hij toch het woord “goed”. In mijn visie moet er een redelijke verspringing tussen de voorvleugel en achtervleugel zitten ofwel de pennen van de achtervleugel “de broek” moeten wat korter zijn dan de eerste slagpen van de voorvleugel cq actieve vleugel.
Wanneer men de jongen net afzet van de ouders dan kijkt u daar niet naar, pas na de grote rui is de verspringing goed zichtbaar. En heel belangrijk vind ik dat de eerste vier/vijf slagpennen van de voorvleugel mooi dicht tegen en over elkaar liggen. Ik wil geen zogenaamde kippenvleugel , een kip kan slecht vliegen omdat de pennen te ver uit elkaar staat. Een kippenvleugel bij duiven is belangrijk maar niet van levensbelang, ze kunnen gewoon prijs winnen natuurlijk, maar het kost hun tijd, ze hebben gewoon minder draag en slagkracht. Bij echte super duiven zie ik het nooit. Wel opletten: door geen bad te geven gaan de eerste pennen wat uit elkaar staan, worden wat smaller en het lijkt of ze vierkanter zijn, het is dan geen kippenvleugel van geboorte maar door de omstandigheden en de verzorging van de baas zo geworden. Verder zie ik bij top duiven altijd een vrij lange vleugel die tot in het donkere stuk van de staart komt. Soms ziet men een duif met een mooie lange vleugel en die toch niet tot in het donkere stuk van de staart komt.... deze duiven hebben een slechte rug, waardoor er een aangeplakte staart aan hangt.. het lijkt dan voor sommigen alsof de vleugels te kort zijn.

Al met al veel info over selectie. Na de keuring krijgt een duif een cijfer variërend van 5 tot en met 8,5 . Geen enkele duif krijgt hoger dan een 8,5 (al denk ik het wel eens, deze verdiend een 9). In mijn methode kweekt men met alle duiven die het cijfer 8 hebben en dat is 8-. 8. 8+ of 8,5 soms moet ik het even uitleggen maar een 8- is dus net onder een 8 en een 8+ net boven de 8. Met een 7,5 kan men prima vliegen maar kweken pas wanneer het blijkt een excellente vlieger te zijn. In mijn visie moeten alle duiven onder de 7,5 verdwijnen van de hokken. Al vinden we heus wel eens een duif met een 7+ die het goed doet. Deze duif heeft dan veel verstand, oriëntatie en of motivatie en wat in het kopje van een duif aanwezig is kunnen we niet zien. Vooral als jonge duif en of op de vitesse zien we dus wel eens een 7 die het goed doet. Laat hem dan lekker op die afstanden, geniet er van maar kweek er niet uit. De kans dat uit matig gebouwde duiven een goede komt is bijna uitgesloten (kijk wel even bij het stukje over een goed kweekkoppel).

Ik denk dat iedereen die echt selecteert op duiven met een 8, die bij elkaar houd en zijn best doet beter gaat presteren dan ooit.
Uitzonderingen zijn er altijd, niemand is zonder fouten, ook een duiven keurder niet en men praat gewoonweg liever over die ene 6 die een goede duif werd dan over die honderden met een 8 die het ook werden. En laat u niet foppen, soms hoor ik: u heeft het fout want deze 6 is een goede duif omdat zijn opa een goede of dure was....  Of u heeft het fout, deze 6 is een goede vlieger. Op mijn vragen over welke prestaties? Ja drie eersten...op mijn hok... en ik speel niet zo goed. Regelmatig hoor ik over super prestaties maar bij navraag op papier.. komt er niks. GJB

DINSDAG DE 27E AUGUSTUS
27-8-2013

Goedenmorgen iedereen,

Het is 09.36 uur, net terug van het lappen van de oude duiven naar afslag Ommen, ongevver 36 km door de lucht, De jongen hebben gewoon ff bij huis gevlogen, die hebben het gehad voor dit seizoen.

Goedendag iedereen.

We zitten weer in het jonge duiven sezoen, de verliezen zijn bijna overal groot. Waar de oorzaken liggen weten we niet zeker.

Wat we wel zeker weten dat de duiven die overblijven !...Super van bouw moeten zijn, en een goede afkomst hebben met winnaars in hun bloedlijn.

Wanneer u duiven "overhoud" met de jonge duivenvluchten die niets waard zijn van bouw en afkomst, komen ze misschien thuis als jonge duif....maar niet bij de nationale top als oude duif. !

Begin dus met de selectie op uw kweekhok, hier moeten alleen toppers zitten !! Toppers in de hand en van van "afkomst" dus uit toppers van de moderne tijd. U zult ook jongen verspelen, dat houden we op dit ogenblik niet tegen blijkt, maar...

Welke overblijven, en er dus door heen zijn...moeten super van bouw zijn. Dus zorg dat al uw jongen 2014 uit de perfecte ouders komen.

Maak nu vast de afspraak voor selecteren en koppelen van uw duiven( op papier), wacht met de kwekers niet te lang. Na de laatste vlucht is het steeds een gekkenhuis, iedereen wil tegelijk.

Dus maak nu een afspraak, u komt met uw duiven bij mij thuis, bij grote aantallen komen we ook naar u toe( 200/500 duiven), of in uw clubgebouw( samen uw vrienden).

Niet het vele is goed......het goede is veel. En u wilt toch ook dat ieder jong wat er nog zit aan het eind van het jonge duivenseizoen een topper kan worden als oude duif?

beute_zn@hotmail.com

Doe als tientallen toppers ! en mail ! en zie het verschil binnen 2 jaar !

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Zoals u weet is dit een zakelijke site. Ik moet er mijn geld mee verdienen. Dat ik daar naast ook nog een dagboek bij houd is een extra.

Ik schrijf wat er op de hokken gebeurt en wat ik doe of juist niet doe,

Verder komen er soms links op naar een leuke site of naar een goede uitslag.

Maar waar het om gaat is het bedrijf Gert Jan Beute Duivenproducten ! Glashelder in Duivensport.

Mensen vergeten dat wel eens.

Dus ik zal u nog eens vertellen wat ik verkoop.

Het is allemaal begonnen met de verkoop van PRANGE SUPPE van Gunter Prange uit het Duitse Meppen, deze speler had een kruidendrank die enorme prestaties gaf bij goede gezonde duiven. Ik ben dit gaan verkopen vanaf ongeveer 2000, eerst was ik gewoon een doorgeefluik en verdiende er niet aan, ik kreeg mijn eigen flessen voor niets. Maar toen ik het alleen recht kreeg om Prange Suppe grootschalig op de markt te zetten in Nederland, moest ik natuurlijk een zaak beginnen ( belasting, kvk etc) Prange suppe kost € 50,00  Prange Suppe laat duiven enorm trainen, geeft ze een extreem hoge natuurlijke weerstand, dus u kunt het gebruik van medicatie voor de luchtwegen en het geel achterwege laten tenzij de de duivendokter een besmetting vind, en dat is bij regelmatig gebruik van Prange Suppe nihiel.

Na de Prange Suppe kreeg ik van Gunter het advies om een goed dierlijk eiwit poeder op de markt te brengen, en dan voor menselijk gebruik/kwaliteit. Dat was in het begin Powerplay. Maar na enkele jaren was Powerplay niet meer geschikt voor duiven, althans niet meer zoals de "oude powerplay" omdat isostar( de maker) de samenstelling verranderde van 96% naar 90% en er toevoegingen door deed voor de mens die een duif niet goed verwerken kan( bleek in de praktijk). Na onderzoek kreeg ik van Gunter de samenstelling van het beste dierlijk eiwit wat te maken is, dit verkopen we onder de naam HERSTEL-POWER 96% dierlijk eiwit. Het is qua samenstelling ongeveer zoals de oude powerplay was van 96%( niet meer te verkrijgen). Hier en daar hebben we er aan gesleuteld om het nog beter opneembaar te maken voor een duif. Herstel Power kost € 12,00

Door gesprekken met o.a Wout Spierings en Arjan Beens kwamen we op het idee om deze Herstel-Power ook in capsules te maken. Duiven die vermoeid thuiskomen, achterblijvers, en of verzwakte dieren zijn binnen een paar uur weer helemaal het mannetje na het krijgen van 1 of 2 capsules. Arjan Beens en anderen begonnen toen ook met het geven van Capsules voor de vluchten om duiven die extra boost te geven, een soort energie boost voor in de mand. Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat bijna de gehele top op dag, overnacht en ZLU vluchten Beute Herstel-Power capsules in huis hebben. de Capsules kosten € 15,00 per 180 stuks

Daarna kwamen we met BEUTE-SPORT , dit was een enorm succes. We kennen bijna allemaal wel scheefvliegers, de duiven die soms 1 of 2 dagen na de vlucht niet meer kunnen vliegen, of in ieder geval erg slecht. Vaak is dit een gevolg van overbelasting, soms door het lange vastzitten in de winter, maar soms ook door de enorme trainingsarbeid wat een duif moet doen op onze hokken. De spieren van onze duiven kunnen dat soms niet aan( ook vaak soort gebonden). We kwamen op BEUTE SPORT tijdens een gesprek met een aantal zeer grote kampioen op de Prange Dag( een middag en avond waar grote kampioen en vrienden van Gunter Prange samen komen voor een gezellige dag), er werd toen gesproken over scheefvliegers en over de bestrijding er van, het voorkomen of herstellen. Hier werd een vergelijk gelegt met renpaarden en hun "maandagziekte". èèn van de topspelers had een Amerikaans product uit de paardensport uitgetest en had eigenlijk geen scheefvliegers meer en wist sommige anderen er mee te herstellen( rust is het belangrijkste maar dan samen met Beute Sport). De Beute Sport kost € 12,00

Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat enorm veel grote en kleine kampioen geen of nauwelijks scheefvliegers meer hebben door gebruik van BEUTE SPORT.

Hierna kwamen we op het idee, om de Herstel-Power en Beute Sport te mengen omdat je het toch bijna altijd samen over het voer geeft. En tegelijk over het voer uit twee potjes dat moest gemakkelijk kunnen. Zo kwamen we op OLYMPIC M.G. MIX waar de letters M.G. staan voor onze olympiade duif Missouri;s Girl. Deze Olympic MG Mix is in verhouding goedkoper omdat we maar 1 verpakking hoeven te gebruiken. En mensen geven gewoon twee eetlepels over een kilo voer en hebben alles gedaan, de Herstel-Power en de Beute Sport. Olympic M.G. Mix kost € 35,00

Omdat we zeer veel belang hechten aan het beste van het beste voor onze duiven wilden we ook een eigen mineralen bak de BEUTE-BAK , deze word gemaakt en verkocht door DHP. De emmers "allerhande" die op de markt zijn, zijn enorm verschillend van samenstelling en zeer verschillend in kwaliteit. Sommige zijn echt maar dan ook echt niets anders dan afval ! De firma DHP maakt voor diverse merken de Allerhande Emmers, en zo kwam ik in contact met BAS THIELE de baas van DHP. Bij mij thuis geweest en heb ik hem vertelde wat ik wilde, de beste mineralen, grit bak die er bestaat. Waar geen grit, roodsteen, pikkoek of mineralen bijgevoerd moesten worden. Dat leek Bas wel wat, om de beste Emmer ter wereld te maken, de prijs was minder van belang, eerst de beste emmer maken. Maar daar bij kwam nog dat ik er diverse kruiden bij in wilde hebben( naar een idee van Gunter Prange), voor de luchtwegen en imuun versterkers. Ook dit wilde ik door de BEUTE-BAK, en wel daarom omdat ik die nu enkele jaren zelf al door de in de handel zijnde bakken deed. Bas Thiele heeft daar enkele weken de tijd voor genomen en het bleek te maken. Bas zelf kwam toen nog met de extra korrel met twee mineralen Magnetiet en Periet( al had ik daar ook van gehoord op de beroemde Prange dagen), dit mineraal versterk de orintatie !!! Dus ook dit ging door de BEUTEBAK. Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat iedereen die de BEUTE BAK geeft tevreden tot zeer tevreden is. Geef er geen andere grit of mineralen bij is het advies, alleen BEUTE BAK. De Beute bak kost € 19,25 maar kan niet bij ons besteld worden deze kunt u gewoon halen bij iedere duivensportzaak

Omdat we steeds en goede oplossing zochten om de poeders( Herstel, Beute Sport of Olympic mix) aan het voer te plakken, kwamen we ook hier bij DHP cultura. Ik wilde de beste Lecithine olie die er bestaat en geen 2 olieen maar 4 stuks om te mengen met de Lecithine. In een fles BEUTE LECITHINE-OLIE ziiten dus naast 33% de beste Lecithine die te krijgen is vier soorten olie. Ook hier heb ik wederom eerst gekozen voor de beste samenstelling en daarna pas naar de prijs gekeken. Kwaliteit gaat voor mij altijd voor prijs ( ik zeg altijd, dan houd u maar minder duiven, nooit beknibbelen op kwaliteit) De Lecithine Olie kost € 15,95

En waarom LECITHINE ? Dit is het enige product wat helpt bij het opslaan van de grote hoeveelheden vetten die we geven aan het eind van de week in de vorm van Hennep, snoepzaad, pinda's , kaas, en zonnebloempitjes. Al dat vet verdwijnt al snel uit het lichaam. Een duif kan er meer van "opslaan"wanneer het Lecithine krijgt !!! En dan hebben we gelijk een prachtig "aanplakmiddel" voor de poeders. En ook de olieen zijn speciaal uitgezocht voor wedstrijdduiven, je kunt maar niet zomaar iedere olie geven. Er zit wel degelijk verschil in welke olie, en vooral de kwaliteit. U kunt een Fiatje kopen maar ook een Mercedes, beide zijn auto's maar de tweede beter dan de eerste.

En het laatste product wat we op de markt zetten was de BEUTE KORRELMIX. In het verleden, hadden we goede resultaten met de Omega 3,6,9 korrel van Cede. Maar die is bijna niet te betalen en is wat eenzijdig. Naast de Cede korrels moest je dan de diverse korrels geven van Versele Laga, ook dat zijn hele goede korrels. Maar ook deze zijn vrij duur, en je hebt 4 of 5 zakken nodig om alles te kunnen geven. Samen met Bas Thiele van DHP kwamen we op de BEUTE-KORRELMIX, met al deze korrels tesamen. Dus biergist, schapenvet, visolie, Magnetiet, Periet, energie de hele reutemeteut wat een verschil kan maken vooral wanneer het zwaarder gaat. En ik wilde wederom de beste samenstelling die er bestond. Dit was niet zo gemakkelijk, DHP moest er diverse maanden aan werken om de goede samenstelling in de goede verhouding in een mix te krijgen en dan ook nog betaalbaar voor de klant. Maar het is gelukt. de Beute Korrelmix is geweldig geworden Liefhebbers die de korrels geven zien nog meer trainingsdrang, nog mooiere jonge duiven en nog meer prijspercentage op de vlucht dag ! De Beute Korrelmix kost per volle emmer € 15,95 en kan gehaald worden bij bijna iedere duivensportzaak, het is een product gemaakt door DHP

______________________

Beute Sport:

Ruw eiwit
Ruwvet                                                                                                                                                                                                               Ruwe celstof
Ruw as
Calcium
Fosfor
Magnesium
Natrium
Vitamine A
Vitamine D3
Vitamine E (dl-alpha-tocopherol acetate)
Vitamine K3
Vitamine B1
Vitamine B2
Pantotheenzuur
Niacine
Vitamine B6
Vitamine B12
Vitamine C1
Folinezuur
Biotine
IJzer
Koper (Kopersulfaat)
Mangaan
Zink
Jodium
Kobalt
Selenium 

Calcium: Voor het goed functioneren van de spieren, geleiden van prikkels naar de zenuwen.

Fosfor: Dit mineraal is betrokken bij de energievoorziening van het lichaam.

Magnesium: Voor het goed functioneren van de spieren, nodig voor opbouw van spieren.

Natrium: Samentrekken van de spieren en voor de zenuwprikkelgeleiding

Vitamine A: Anti-infectie vitamine, betrokken bij de weerstand

Vitamine D: Bevordert de opname van de mineralen Calcium en Fosfor, helpt bij goede werking van de spieren.

Vitamine E: Speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en in stand houden van Spierweefsel

Vitamine B1: ( Thiamine) : zorgt voor de verbranding van koolhydraten uit het voedsel

Vitamine B2 : (Riboflavine): speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel en de spijsvertering. 

Pantotheenzuur : Cruciale rol bij de stofwisseling( metabolisme) van Koolhydraten en Vetten

Niacine(B3) : zonder deze vitamine kan er geen goede stofwisseling bestaan

Vitamine B6 : Draagt zorg voor het zenuwstelstel en spierfuncties

Vitamine C : Bevordert de opname van ijzer

Biotine(H) : heeft co-enzyme eigenschappen die het in staat stellen koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie

Het voerschema 2013 kunt u hier terugvinden (PDF): http://www.duivensites.nl/gertjanbeute/content/voersysteem%202013_8358.pdf

 

 

Terug