Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 9 september 2013

9-9-2013

Goedendag iedereen,

Sinds zaterdagmiddag gaat het gelukkig een stuk beter met moeder Beute, na 1,5 jaar ziekenhuis en verzorgingshuis en vele operaties lijkt het nu goed te gaan , dankzij het UMCG. Nu nog 6 weken niets doen en daarna kan de revalidatie beginnen van 6 maanden tot een jaar.

Gisteren de uitgestelde vlucht gehad vanuit Duffel, Het werd wederom een zeer goede vlucht voor ons, in het ACG tegen 1281 duiven, 3,4,6 etc met 20 prijzen en 23 duiven mee.

In de club tegen 143 duiven( en het zelfde aantal "invliegduiven"....... 2,3,4,6,8,10,11,12,13,14, dus 10 bij de eerste 14.

Morgen krijgen we bezoek van Sjaak Buwalda en wat Arabieren, En een Duitse sportvriend met wat duiven, vast gezellig.

En vanmorgen krijgen we visite uit Zwolle( vh Veer) en uit Dronrijp( Draaisma)

Gisteravond weer even met Johan Halman gesproken, Johan is de sensatie van afdeling Friesland dit jaar, voor het seizoen gooide hij het roer compleet om, hij begon wat aan te nemen over donker, licht, verwarming, voeren, en bijproducten en zie daar ongelofelijk, er is niet tegen te spelen. Van harte gefeliciteerd. En heel aardig vond ik dat hij uit het superkoppel( met al die teletextduiven als nazaten), voor mij twee jongen klaar had als "beloning"

-----------------------------------

Beste Gert-Jan,

Even hier een berichtje n.a.v. onze mooie uitslag van Zaterdag jl.
Drie weken terug na de wedvlucht ontdekten wij bij de oude duiven een enkel nat en ontstoken oogje. Ik dacht aan ornithose maar op fora en facebook zag ik meer liefhebbers klagen over de ogen. Het zou geen orni zijn maar enkel een ontstoken oog.Ik besloot toch vijf dagen te kuren en de oogjes trokken bij. Daarna gevolgd door een 13 daagse PS kuur. Vorige week na een week PS drie duiven bij de eerste 100 in het Rayon. PS gewoon door blijven geven tot afgelopen Donderdagmiddag(13e dag)
We vlogen Ronquieres 201 km
Tegen 1.576 duiven in het Rayon werd het  1,3,7,9 en acht bij de eerste 100 en  in totaal 36/15 maar van de oude duiven op nest, die ik kuurde was het 21/13.
Met de jonge duiven kreeg ik ook pas na een 14 daagse PS kuur de forme op het hok. Het kan gewoon geen toeval meer zijn!!

Sportgroeten, A.van Dam en Zn.
  Amsterdam
 

Terug