Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 22 september 2013

22-9-2013

Goedenmorgen iedereen,

gisteren de taartvluchten begonnen. Ik begreep dat het verloop niet overal goed was. De meeste duiven kwamen terug uit het Noorden, maar dat is met de gewone vluchten ook meestal zo. De duiven van onze afdeling komen over Joure, Tijnje en dan richting Zwaagwesteinde. Woon je nu aan de west of oostzide hiervan dan zie je alleen je eigen duiven tenzij de wind harder blaast en gunstig is. Wij hier in Wilhelminaoord zien alleen duiven bij lossing op de zuidlijn( of zuidoost) en dan met noordwest tot noordenwind. Dat kun je ook zien aan de uitslagen van dit gebied. Is de wind oost of zuidoost en matig tot krachtig dat pakt Harlingen de kopduiven, ze gaan dan vaak door Noordholland. Natuurlijk snap ik wel dat ieder in zijn eigen straatje spreekt, de mensen in de vlieglijn hebben de beste duiven zeggen ze. Geeft ook niets, plezier in de duiven is het belangrijkste, en als je denkt dat je de beste duiven hebt, wie ben ik om anders te zeggen.

Een paar weken geleden speelden wij hier 1,2,4 van de gehele afdeling....Noord/Noordwesten wind. Natuurlijk waren het superduiven die wonnen, ze wonnen reeds vaker, maar met zuidoostenwind was het niet gelukt.

Jammer dat mensen in de vlieglijn, niet graag toegeven dat ze "goed zitten" .En dat is een misser vind ik. Ik geef toe, en altijd reeds van te voren, wanneer je rekening met ons moet houden. Het is niet alleen goede duiven en een goed systeem, op alle vitesse, midfond, jonge duiven en natourvluchten is wind heel belangrijk, en waar je hok staat.

Terug