Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 5 oktober 2013

5-10-2013

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Gisteren alle kwekers gescheiden, de duivinnen even ergens anders, de doffers gaan vandaag weg. Zekerheid voor alles toch. In deze tijd weet je nooit hoe en wat . Dieven, steenmarters alles kan gebeuren. Bij de jonge kwekers 2013 heb ik prachtige duiven, allemaal prachtig eigenlijk, verkeerde duiven qua bouw zitten er niet tussen. En qua afstamming natuurlijk ook niet. Maar zeker weten??? doe je nooit, ze kunnen wel zo dom zijn als Bonny St.Clair. Het mooie, goed gebouwde en afstamming daar kun je voor zorgen, maar "in het koppie" kunnen we niet kijken, daar moeten we op selecteren tijdens de vluchten.

Afgelopen week kregen we een telefoontje uit steenwijk, een jonge duif was binnen gelopen. Ik was hem al 7 weken kwijt, maar dat zegt niets, hij kan wel zes en een halve week bij iemand hebben gezeten, zijn ontsnapt en weer bij deze meneer zijn binnen gelopen. Schitterende duivin, een plaatje.

De voorberreiding voor de verkoop op www.pipa.be is in volle gang, van 10 t/m 23 februari 2014. Maar eerst volgende week nog een prachtige 15 jonge duiven verkoop op www.dreampigeons.com , en dit is misschien uw laatste kans om deze jongen te bekomen. Dus let op !

iedereen geniet van het weekend

Terug