Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 3 december 2013

3-12-2013

Goedendag iedereen.

Gisteren bezoek gehad van Rien van Pigeonphotografie en Aike Jan en Grè Veninga waren er ook . Wat kwamen ze doen? Rien, dat ziet u al, Photografie dus die kwam de vlieg duiven op de foto zetten en de "restduiven". En voor Pipa kwamen Aike Jan en zijn vrouw Grè de duiven bekijken. Straks in februari staat er bij iedere duif een lijstje met de omschrijving van de duiven. Dus wat over de spieren, stuit, pluim en balans. Gewoon een omschrijving die u kan helpen tot het maken van de juiste keuze. Aike Jan was erg onder de indruk van de duiven. Natuurlijk voelde Aike Jan dat de kwekers een week samen zaten. Je kunt voelen dat er eitjes komen, dus hier en daar staat er een stuitje open, maar ach, dat is normaal.

De vliegduiven vandaag ook gelijk gekoppeld. We hadden ze toch in de handen dus net als vorige week bij de kwekers maar gelijk samen gezet.

Op dit ogenblik zitten er zo'n 64 koppels samen. Alles dus. We wachten af.

Ze waren allemaal zijdezacht, maar dat weten we he. Om de paar dagen een badje, Beute Producten over het voer, door het water en in het gritbakje en ook bij u kunnen ze glimmen als een paardekeutel in de manenschijn.

Terug