Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 19 december 2013

19-12-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Alle duiven op eieren, hier en daar een onbevruchte, maar heel weinig zag ik al. Hier en daar een kapot eitje, ook dat is normaal. Wat wel opvallend is dat de jonge vliegers, dus de 2013 duiven, op vreemde plaatsen hun nesten gemaakt hebben. Ze hebben alle 13 een mooie broedbak, met motivatie kistje ( deze kunt u bestellen bij Dick Vogelzang te Staphorst), en toch zijn er drie koppels die voor het bakje zijn gaan zitten, ze hebben er een gigantisch nest gemaakt, en zien het kistje als extra, "kamer". Misschien met in hun gedachte het tweede nest. Joost mag het weten. 1 koppel heeft wederom op de grond een nest gemaakt, ik laat het altijd gaan, ik dwing ze niet om bepaalde plaatsen te kiezen. Wanneer een duif zich daar goed voelt, is het voor mij een prima keuze.

Ik krijg op dit ogenblik nog veel duiven door de handen, heel veel nog. Maar wat zijn er soms duiven bij.... zo slecht verzorgt, soms zien ze er niet uit. Ik kreeg duiven in de handen van tien tot twintig jaar die nooit een bad zagen. En magere duiven kom ik ook veel tegen. Jongens !!!!! klaag dan volgend jaar niet dat u op de verkeerde plaats woond en daarom geen prijs wint.

Nu slecht verzorgen is straks slecht spelen, het is zo gemakkelijk.

Wanneer hebben uw duiven voor het laats eens een bad gehad? En wanneer voor het laatste enkele dagen Prange suppe of vitaminen door het water gehad? wanneer bent u voor het laatst in de weer geweest met Olie over het voer (Licithine olie van Beute) met Olympic MG Mix. Natuurlijk praat ik voor eigen producten, ik heb een zaak.

Maar verzorg uw duiven goed, heel goed, en anders volgend jaar niet zeiken

Groetjes en ps

lees mijn kerstgedachte in het kerstnummer van het spoor der kampioenen, maak niet de zelfde fout

Terug