Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 5E
5-1-2014

Goedendag vrienden en vrienden

vrijdagavond en zaterdag een super mooie ervaring gehad op ameland . Willem en ik waren te gast bij de amelander duivenmelkers en mochten daar op vrijdag avond een praatje houden en op zaterdag alle duiven bekijken. 

Ik was nog nooit op ameland geweest en ook nu moet ik zeggen dat we niets anders gezien hebben dan de boot en duiven. Het was prima geregeld , we kwamen natuurlijk ook eigenlijk voor duiven.

op vrijdagavond tijdens de jaarlingen keuring viel me de kwaliteit wat tegen, veel slecht gebouwde rode fondduiven . Althans dat waren degene die me bijbleven. De beste duiven die ik in de hand kreeg waren van buiten het eiland of zelfs Friesland. De beste was een Franse aanvlieger, ik zag een fijne Belg en een paar van iemand die toch wel veel contacten heeft in Brabant en zuid Holland. Dus dat was een beetje jammer.

maar de zaterdag bracht gelukkig verandering , de liefhebbers brachten al hun duiven mee, en dan zie je wat ik altijd zeg, op ieder hok zitten goede duiven. Er waren prachtige duiven bij, duiven met echte kansen om goede kwekers te worden, wanneer je ze een gelijkwaardige partner koppeld .

ruim na de middag konden we de boot terug nemen en terug kijken op een gezellige tijd. Met fijne eiland bewoners. Nog ff wat ons opviel toen we vrijdag stonden te wachten op de boot om naar ameland toe te gaan. Er stonden echt alleen maar geitenwollen sokken mensen te wachten, van die rare broeken, gebreide sokken , baarden, wild haar en hele chagrijnige gezichten, ik dacht dat ik de enige vrolijke gast was op het perron aldaar. Onwijs wat een chagrijnige GroenLinks figuren. En dan met zijn allen in de shop daar staan door de blaadjes te bladeren, en kopen? Niemand ook maar een krant. Een kiosk is om iets te kopen, niet om te lezen en dan weg te lopen. Daarom gaan er zoveel winkels kapot. Kopen op afblijven, het is geen bibliotheek.  En op mijn 31 x goedemiddag , kreeg ik nul antwoorden. 

Gelukkig waren de eilanders zelf spraakzamer en gewone nuchtere Hollanders . Bedankt jongens, en jammer dat de leden van de andere club niet wilden komen.

Terug