Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 13E
13-1-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

vanddag eerst maar weer eens een Pallet Beute bakken besteld voor me zelf. Op een pallet kunnen er 75 stuks, dan heb ik weer een tijdje genoeg.

De Beute bak blijkt in de praktijk de enige allerhande bak te zijn die ze helemaal opeten zonder ook maar een korreltje over te laten. De grit bakken staan gewoon schoon om in de kast te worden gezet. Mijn duiven lijken wel vaatwassers.

De jongen groeien op als kool. Maar dat zal bij een ieder wel zo zijn als je ze goed verzorgt, dus niet alleen hier. Vandaag hebben ze weer een bad gehad, in het weekend was ik even weg naar Dortmund, en Willem Voerde de duiven en SBN ( Steenwijk) deed de beveiliging.

Er worden weer zoveel duiven gestolen dat ik bang ben om mijn duiven alleen te laten. Natuurlijk heb ik alarm, maar toch, zo beamte met hond bij je hok geeft net dat extra veilige gevoel. Ik sprak er gister op de beurs nog over met een beveiligingsman, hij zei: ja, je hebt iemand twee nachten bij je hok, maar het moet allemaal betaald worden, dat zien veel liefhebbers niet. Het zijn gewoon twee dagen he, twee dagen iemand in dienst.

Bij Bart en Nance van Oeckel hebben ze donderdag op vrijdag nacht ingebroken en een deel van de duiven gestolen. Bart ging op het Alarm af, zag nog een Poolse auto, en was net op tijd( althans om het gehele hok leeg te roven). Het is toch verschrikkelijk. En steeds oostblok types. In Belgie vorige week week weer bij drie hokken.

Door alle drukte die ik had op de beurs, heb ik Bart en Nance wel gezien en ff de hand geschud, maar van de inbraak hoorde ik pas gister middag. Moet je na gaan. Zo druk, dat je het niet eens meekrijgt.

Om 9 Maart gaan we naar Lier Markt, er zijn nog maar zo/n 13 plaatsen vrij van de 60 dus meld u snel aan. Bij Hans Bos de Hoeve of Cor de Jong Wolvega. We vertrekken om 05.00 uur vanuit Noordwolde Clubgebouw de Vredesduif

Iedereen veel plezier vandaag

Terug