Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 31E JANUARI
31-1-2014

Goedendag iedereen

Even erug komen op gisteren, ik vertelde dat ik niets weet van nieuwe acg, vlieglijnen etc in onze Afdeling. Dat was ook zo. Ik heb me er net toch even laten overhalen om te kijken( mezelf overhalen hoor), en ik moet zeggen de ACG comissie heeft het zeer goed gedaan. Wanneer de lijnen aangehouden worden zoals zu nu zijn, lijkt het me heel goed en vooral zo eerlijk mogelijk. Wat me wel heel belangrijk lijkt, is dat waar je ook speelt, in welke club ook. je speelt in het ACG waar je hok staat. Dus mijn compliment voor dit werk. En dat mag gezegt worden, ik zeg het ook als het niet zo is.

Het had lekker gevroren vanmorgen, het water van de kwekers was ijs geworden, dit staat altijd buiten. Binnen in het hok viel het nog mee, hier hoefde ik niets te doen.

Gisteren even gezellig bij Nanne Wolff geweest aan de Zuiderzee straatweg te Wezep 038-3783728 dierenarts en ook duivendokter. Ik had mijn twee dwerg duiven meegenomen, de duivin van vorig jaar en de jonge duif van 2014, steeds uit het zelfde koppel. Bij alle broedsels ligt er 1 dwergduif, prachtig van bouw maar zo klein als een tortelduif. Even onderzocht, de jonge duif was helemaal schoon, de oude duivin( dwergduif) die met de King(Henkie) samen zit had een heel klein beetje geel, maar die krijgen ook niets. De jongen hebben een pil gehad en zijn dus 100% schoon.

Bij de 1e NPO Sezanne ligt nu voor de tweede keer een jong, de eersten gingen goed, en nu de tweede ronde een eitje kapot, dat is wel zonde natuurlijk.

Eddy de Jong belde gister, mijn 5 Schearlaeckens duiven waren speenklaar. Ik denk dat ik ze zondagmorgen even ga halen, of misschien morgenvroeg. En ik mag ze uitzoeken uit 20 stuks, geweldig, waar vind je dat nog? Dus nu komt het er op aan, kan ik het of kan ik het niet.

Gisteren even naar de film geweest, The Wolve of Wall Street, ik ben een echte filmkijker, maar deze vond ik niet goed. Wat heeft dit met duiven te maken? Niets !. Maar het is soms goed een beetje afstand te nemen.

Mijn ouders vertelden in 1977 eens in de zaak( wij hadden een dierenwinkel aan huis en in Meppel), aan iedereen: dan en dan gaan we naar de bioskoop.... en wat denkt u? op die avond werden al onze duiven vermoord door een duivenvriend( alle kwekers).

Weten we wie het was? Jazeker. Is hij er voor veroordeeld? neen, het zijn maar duiven.

Later misschien meer

Terug