Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 13 februari 2014

13-2-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen.

update 09.55 uur. Ze vliegen nog/ De jongen en kwekers lekker in bad.

Straks na de middag druk aan de gang met Olympic MG Mix maken, ongelofelijk hoe dit gaat, Deze Herstelpower en Beute Sport MIX is kant en klaar en goedkoper dan losse potjes, beetje Beute Lecithine Olie er over en klaar. De olie goed warm maken en dan goed roeren met achterzijde lepel of vork, goed door die dikke brij heen en dan nog een keer schudden voor gebruik.

----------------------------------------------

Mijn 13 duivinnen zijn er uit gegaan om 09.00 uur, het is prachtig weer, op dit ogenblik hebben ze de gang er goed in, het is nu 09.28 uur. Ze vliegen graag blijkt, het gelukkig nog geen duivin opgegeten. Hoe meer en harder ze vliegen des te minder last van de roofvogels( hoop ik). Ik twijfel nog of ze herkoppel, ik doe dit de laatste jaren niet, maar ik heb alleen jaarlingen, en natuurlijk nu twee vervangdoffers( omdat er twee opgegeten zijn), dus misschien koppel ik ze nog een keer voor 5/6 dagen ettjes. Ik laat u altijd alles eerlijk weten, dus ook mijn twijfels. En nu twijfel ik.

De jongen doen het heel goed, geen enkele afvaller nog, ze ruien als gekken en komen bijna allemaal buiten, de kleintjes zet ik nu in een andere afdeling. Ik wil een jaar veel jongen, om veel over te houden( in verhouding) en zal ze ook niet meer gelijk opleren en of inzetten. Dit jaar doe ik het voorzichtig aan, wel spelen, maar nooit alles op 1 vlucht. Maar ook daar twijfel ik nog aan en blijf vast twijfelen tot en met de eerste vlucht.

Bij mijn twee rode doffers heb ik nu 4 gespeende jongen en 4 pas een ring omgedaan. En geen 1 rode er bij, allemaal gewoon blauw of kras, dat is jammer. Wel heb ik een mooie ooievaar( schimmel), verder zijn het de gewone kleuren.

Henkie de kingduif, zit nu even enkele dagen tussen de oude duiven, de kleintjes moeten eerst iets weerbaarder zijn voor ze hem ontmoeten, hij is nogal een hakker.

Op 27 februari as komen de Roman brothers uit New York, de twee broers Ricky & Juni gaan een paar dagen mee naar de beurs. En ik hoop dat ik het kan regelen dat ze die avond even bij ons in de club komen voor een foto met de leden

 

Terug