Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 7E MAART
7-3-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Topdruke hier, zoals altijd natuurlijk. De laatste twee dagen veel duiven gehaald van de Pipa verkoop, en vandaag ben ik weer naar Knesselare toe(Pipa) er zijn er nu 85 weg. Nog zo'n ruim 40 te gaan dus. Dahlia Che is vandaag mee op transport 10-665. En Famke 12-855 en dat is allemaal een vreemd gevoel hoor. Je beste vliegduiven weg. ook Daisy 10-012 is weg. Gisteren liep ze nog voor Damon aan.... Damon zit er nog. De eitjes krijgt de koper er gratis bij.

Bij de jonge duiven gaat het goed met de gespeende jongen, maar de kleintjes zonder ouders krijgen er toch een tik van. 1 is afgevallen, die kon het niet aan, bedelen op de vloer met 40 anderen. Ik heb de 810 doodgemaakt( ring ga ik natuurlijk weer gebruiken). De andere kleintjes moeten zich nu redden zonder ouders, ze zijn nog niet dicht onder de vleugels. even in de gaten houden, misschien wat water toedienen met herstel power en wat capsules opsteken. Over een week weten we precies wie het gered heeft, ik gok op alles vanaf nu.

De wintejongen krijgen nu licht voer en Prange Suppe door het water, ze moeten nu gaan vliegen, vandaag heb ik er al de vlag tussen gezet, ze schrokken hevig.

De kleine jongen krijgen nog enkele weken kweekvoer.

Met Dokter Boskamp afgelopen zaterdag gesproken over de verliezen der jonge duiven, hij denkt toch aan de bacterie waar hij melding van maakte in zijn nieuwsbrief. Ook het gif over het voer( lees Hans stephanus) is een deel en de straling van internet, gps, telefoons etc. Ik hoop dat ze er ooit achter komen wat precies.

De bacterie daar is al wat op gevonden, en Hans is met het andere bezig( laten we het gif op voer noemen). , ik ga in ieder geval volgende week de winterjongen reeds enten, een geeltablet hebben ze gehad. En een kuur tegen de bacterie van Boskamp krijgen ze voordat ik ga africhten.. we houden u op de hoogte

Terug