Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 16 april 2014

16-4-2014

Goedenmorgen iedereen,

de duivinnen zijn er uit vanaf 08.30 uur, het was koud vannacht, dus even half negen ipv 08.00 uur.

al kijk ik dit jaar niet zo strak naar tijden hoor met de jaarlingen, het is voor ons een tussenjaar, ik verwacht geen prestaties van deze kleine ploeg jaarlingen. Ze kunnen het wel, maar ik zet er geen druk achter. In andere seizoenen breng in ze soms wel twee keer per week weg tot zo.n 50/80 km. Dit jaar zijn ze nog niet op losplaats de keutel geweest, en ook niet in Zutphen. Nee, 1keer en dat was vorige week, en toen naar afslag ommen aan de a28 en dat is zo.n 30 km.

nee, als straks vanaf 1 mei de mooie vluchten beginnen hoop ik een paar keer een vroege duif te pakken, maar vooral duiven overhouden, die dan volgend seizoen de jaarlingen op sleeptouw kunnen nemen. De jonge duiven hebben dit jaar de aandacht. De 20 jaarlingen zijn voor ons plezier om toch te kunnen deelnemen aan de vluchten.

en natuurlijk, als het begint te lopen, probeer ik ze wel verder te krijgen dan de 10e plaats in de club, maar daar komt tegenwoordig meer bij kijken, dubbele training, conditioneren , superklasse, voeding, en dan een beetje geluk. Dus we zien wel hoe het loopt. Afgelopen zaterdag hadden we 18 mee en er kwamen 6 tegelijk, bleven twee minuten vliegen en dan ben je gezien.

hebben we dat dit jaar, met een beetje oost in de wind, dan ben je gezien voor het gehele jaar. We kunnen wel wat zeggen over de nieuwe acg indeling,  die van voor de vergadering was eerlijk....

maar, pak ik drie eersten dit jaar in dit acg, dan draai ik zo om hoor, hahaha, dan vind ik het prachtig. Je kunt nu al zo.n beetje zeggen wie met bepaalde winden de eersten gaan pakken, en eersten is niet erg, dat is mooi zelfs, maar door de series die ze dan pakken, is de andere kant van deze grote acg,s gezien voor het gehele jaar. Ik denk dat de bekende spelers in onze afdeling dit jaar gaan voor de gezamenlijke eendaagse fondvluchten met afdeling 10' dat worden de eerlijksten.

daar moeten we natuurlijk naar toe, gezamenlijk lossen met afdeling 10, 1 grote afdeling maken, dat zou de redding kunnen zijn van de duivensport hier in het noorden( al gaat het hier redelijk goed hoor). Afdeling 4 Limburg is niet meer te redden denk ik, daar is het ledenverloop zo groot dat ze met een paar jaar de deuren kunnen sluiten. Of dat komt door het eigen afdeling gevoel, door de oudere liefhebbers uit de mijnbouw of door de bestuurders, dat laat ik in het midden, ik weet het namelijk niet. Maar afdeling 4 lijkt me ten dode opgeschreven, op sociaal media is het de afdeling waar men over spreekt, en meestal met een negatieve klank. Jammer, want als het ergens gezellig is, is het Limburg wel.

Terug