Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 april 2014

17-4-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

vanmorgen was het al weer zover, het eerste negatieve mailtje was er al weer over mijn dagboekje van gisteren. Lees het aub niet dan. Het ging over de nieuwe acg indeling, en dat ik schreef, dat op mijn plaats waar ik woon, je na 1 vlucht al gezien kunt zijn wanneer het oostenwind is. En eeigenlijk alles tussen oost en zuidwest haha. Maar ik maak me er niet druk over hoor. We weten wie kampioen word in dit nieuwe acg( waar ik in speel) het zal een strijd worden tussen de drie goede hokken( lees goede hokken) op verdere afstanden, hatty roest, van der stouwe/ Douna en Wim van dijk. Natuurlijk weten we ook dat wanneer het iedere week kopwind is, de kortere afstanden in het voordeel zijn. En daar zitten tophokken in vollenhove en steenwijkerwold bij van der linde en Adrie Kors, maar in deze tijd, huidige duivensport, hebben de verdere afstanden iets meer voordeel, vooral omdat bij ons de twee lange afstanden eendaagse fond niet tellen, en niet eens voor het kampioenschap lang... Let op de naam, kampioenschap LANG , en fan tellen de twee lange afstanden niet, grappig he.

maar kampioen worden doe je niet door waar je woont, je word kampioen door topduiven, topliefhebber, goede verzorging etc, maar dat aantal duiven wat je speelt, waar je tegen speelt, de wind, de ligging etc hebben er natuurlijk wel mee te maken, het is een onderdeeltje. Tegenwoordig is alles van belang, zelfs dat je in de vlieglijn woont , en dat die vlieglijn langs een snelweg loopt. Het klinkt ongelofelijk, maar het is zo.

daarom is het zo van belang, grote verspreiding gebieden te nemen, grotere lossingen,meerdere afdelingen tegelijk, en het verder te zoeken. Op de eendaagse, de non stop vluchten en de overnachtvluchten zijn alle deze dingen bijzaken geworden. Hoe groter de afstand, hoe belangrijker de kwaliteit van de duif en van u als verzorger. Hoe korter de afstand, des te belangrijker, de wind, uw woonplaats, en de trek.

iedereen succes as weekend, en ik hoop voor iedereen een mooie paasvlucht

Terug