Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 18 april 2014

18-4-2014

goedenmorgen iedereen.

vrijdag de 18e April 2014. De ouden gaan er vandaag niet uit, gisteren hebben ze twee keer mogen trainen. Nu zijn vanmorgen rond 08.30 de winterjongen reeds los gelaten. Het is nu 09.27 uur en ze hebben er nog steeds zin in. Ze worden zo ongelofelijk mak dat ik ze tijdens het voeren gewoon allemal kan oppakken. Geen duif vliegt meer op. Natuurlijk zijn er sommige makker dan anderen, maar het gemiddelde is gewoon mak.

Gisteren is 102 kg Beute-Electroboost binnen gekomen vanuit Amerika, ging nog sneller dan ik dacht. Deze super electrolyten mix is voor duiven natuurlijk, maar komt van oorsprong uit de renpaarden sport( zoals veel voedingsuplementen), beetje aangepast voor vliegende renpaarden en klaar. Het gebruik is 1 afgestreken maatschepje per 2 a 3 liter naar gelang het drinkgedrag. Bij meer drinken op 3 liter, bij weinig drinken op 2 liter.

Begin volgende week komen de potten, maatschepjes en stickers en dan kan het naar de klanten. Het zal in potten van 500 gram gaan( de zelfde grote potten als de olympic MG Mix)

De prijs zal dit weekend berekend worden, althans de prijs voor de klant als eindgebruiker. Zoals bij alle Beute Producten kijken we eerst naar de kwaliteit, steeds het allerbeste , en daarna pas naar de prijs. Ik betaal liever iets meer voor het beste.

Het is zoals met de Allerhande Bakken( mineralen mix met grit etc), ik zag van de week bij iemand een zak van 25 kilo... het kost geen drol, maar ook zo slecht, verschrikkelijk. Voor nog geen 2 kg aan echte producten, en 23 kilo afval wat ze niet eten. Dan kun je goedkoop, maar is het weggegooid geld.

Van de week kreeg ik een emmertje bak allerhande omdat ik een duif had opgevangen van Brands uit Espel, prachtig toch, er stond op de emmer:  Met een knipoog Bak.  Toch leuk, zo kan duivensport dus ook.

Ik probeer zelf ook steeds iets mee te nemen wanneer een liefhebber een duif door meld.

Succes dit weekend, en Jan Hoogland, vast gefeliciteerd met de 1e Teletekst Gennep( al heb je kans dat door de ligging van Gennep Jan, ze net aan deze zijde van het ijsselmeer blijven haha)

http://www.australiancattledogs.nl/home

Terug