Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 22E
22-4-2014

Goedenmorgen iedereen.

De voorspelling voor het weekend zijn niet zo best, maar uit ervaring weten we dan ze er altijd naast zitten, dus het zal een stralende dag worden zaterdag.

We hebben dan de tweede vlucht van het jaar. De eerste ging eigenlijk buitengewoon goed, eigenlijk had ik er totaal geen rekening mee gehouden dat we met zo'n kleine jaarlingen ploeg 1,2,5,6,7 zouden kunnen spelen. En dat met een wind die nu niet bepaald Noordwest was. Natuurlijk zien we in de afdeling dat de westzijde in het voordeel zat, het eerste blad is allemaal uit de ijselmeer hoek. Maar dat geeft niets, straks op de eerste eendaagse fondvlucht een keer Noordwest-Noord en onze hoek zit gunstig.

Ik heb de uitslagen van de nieuwe ACG nog niet bekeken, we hebben een nieuwe indeling, waar veel over te doen was. Er zit maar een kleine 50 km verschil tussen de leden, in mijn samenspel En ook nog wel zal blijven. Nu na 1 vlucht zijn bepaalde hoeken al geslagen voor het kampioenschap Vitesse. Zeer grote samenspelen is mooi op de dagfond, maar voor de vitesse spelers is het alles of niets. Hebben we as week nogmaals oost in de wind zitten, is het kampioenschap Vitesse reeds beslist na twee weken. Maar de meesten, of misschien wel alle bekende spelers in onze afdeling kijken naar de langere midfond en dagfond, daar is het eerlijker. Ze kijken niet meer naar de vitesse vluchten, hetv is puur inspelen van hun duiven. Als straks de npo vluchten samen met afdeling 10 gelost worden, gaan de echte goede duiven naar voren komen, die moeten zich dan reeds in Belgie vrij maken.

Maar wat zeur ik nu over wind.... afgelopen zaterdag met de meest ongunstige wind voor ons, in de club 1,2,5,6,,7 wie had dag gedacht? ik niet.

Nu vanmorgen Dinsdag de 22e zien ze er reeds top uit, gezellige duiven, ze willen goed vliegen, er goed in. En hebben Prange Suppe door het water. Vorige week ook drie dagen gedaan, dus deze week maar weer. Maandag, dinsdag en woensdag. Vorige week heb ik op donderdag en vrijdag Beute-Electroboost door het water gedaan en het weekend opnieuw. Ze hadden afgelopen week dus iedere dag iets door het water, maar GEEN MEDICATIE , alleen sportmiddelen.

Zaterdag Beute Electroboost door het water

Zondag Beute Electroboost door het water

Maandag Prange Suppe door het water en over het voer Olympic MG Mix met Beute Lecithine olie

Dinsdag Prange Suppe door het water

Woensdag Prange Suppe door het water en over het voer Olympic MG Mix met Beute Lecithine olie.

Donderdag in principe schoon water

Vrijdag in principe schoon water

___________________

Wanneer u een scheefvlieger ziet tussen uw vliegploeg, pak hem of haar er even tussen uit. Even apart in een hok, of in de kweekvoliere, weekje rust geven en het weekend erna weer tussen de vliegploeg. Wel moet ik zeggen dat:

1. Veel mensen scheefvliegers niet herkennen

2. Ik ze gelukkig bijna niet meer heb door gebruik van de Beute Sport( Beute Sport zit ook door Olympic MG Mix)

Terug