Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 23 april 2014

23-4-2014

Goedendag

Vandaag had mijn vader 85 jaar geworden, wanneer hij niet in 1999 was overleden. Het is zijn verjaardag vandaag, 23e April. Toch altijd een dag dat je wat meer aan hem denkt. Ook op 8 Mei is het zo'n dag, dat was de sterfdag van Arnold Beute.

Ik zal die dag nooit vergeten, de dag ervoor vrijdagavond 7 Mei, hadden we het nog even over de vlucht van de andere dag. Hij vroeg welke ik aangewezen had gezet de dag ervoor, en voorspelde dat de Witpen wel eens vroeg kon zijn op Troyes. De ochtend van 8 mei, belde mijn moeder ons uit bed, papa is overleden in zijn slaap.

Natuurlijk ging alles zoals het hoort, mensen kwamen, alles werd geregelt, maar de duiven werden natuurlijk wel gewoon gelost en kwamen naar huis. En ja, mooi op tijd die middag, kwam de Witpen als eerste duif, zoals pa voorspelt had.

Op die dag won een vriend van de familie de eerste prijs, prachtig voor hem, kan ik me voorstellen. Later die dag belde ik hem om hem te feliciteren met de 1e prijs, en hij begon zijn aankomst te vertellen, ik liet hem natuurlijk gewoon gaan, en na zijn verhaal vertelde ik, dat papa die ochtend overleden was.. de man waar hij toch veel van opgestoken had. Hij zij, O, gewoon de letter O ( oh), en begon zijn verhaal over de aankomst en de superduif nogmaals te vertellen.. Dat is vriendschap.. Ik denk er nog ieder jaar aan op 8 Mei

Terug