Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 1 mei 2014

1-5-2014

Goedenmorgen iedereen,

Wil de heer of mevrouw RJG Martens zich even melden, we hebben geen adres van u.

Gisteren even mijn computer laten opschonen en beveiligen door Spin PC te Steenwijk. Voor € 11,00 per maand onderhoud hij mijn pc, alle nieuwe virusscanners, updates, onderhoud hardware etc. In deze tijd kan het niet veilig genoeg zijn.

Ook op ons duivenhok moet u zorgen voor beveiliging, en dan niet alleen voor mensen die uw duiven willen stelen, maar wat denk u van beschermen tegen paramixo of pokken en de bescherming tegen muizen en of ratten, of zelfs de gewone luis bij duiven. U moet uw duiven zoveel mogelijk beschermen.

Tegen paramixo zijn de mijne reeds geent, muizen en ratten roei ik regelmatig uit, en luis, paramixo of andere zaken heb ik gelukkig ( nog niet), maar ze zijn er tegen beschermt.

Wij gaan nu grote sprongen maken in de afdeling Friesland, volgende week hebben we al een vlucht met twee nachten mand en voor mij 390 km. Boven in de afdeling nog 70 km verder dus.Natuurlijk ben ik voorstander van twee nachten mand, maar eerst een kortere vlucht met twee nachten mand had ook gemogen. Maar ik zeur niet hoor, ik pas me aan. De mensen die dit bedacht hebben zijn duivenspelers in hart en nieren, dus ze weten wat ze doen. We hopen niet op een Pommereaul.... van enkele jaren geleden. Of wel? , dan ben je gelijk het afval kwijt volgens sommigen.

Ik begin reeds nog meer te voeren, en zondag krijgen de duiven reeds eenmaal Beute-Smurrie ( de Pinda,s , Kaas, Olympic Mix mengeling) Ik voeg er tegenwoordig ook nog een beetje snoepzaad aan toe en wat Beute Lecithine olie.

Terug