Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG 2 MEI 2014
2-5-2014

Goedenmorgen allen,

Het gaat volgens de voorspellers een mooi weekend worden, de wind misschien noord of noordoost. Niet te warm, een beetje frisjes zelfs.

De duiven gebruiken door de kopwind en de koude lucht wat meer energie, om zich warm te houden natuurlijk, maar ook om tegen de wind in de gaan. Dus ontvang uw duiven goed met Beute-Electroboost in het water. 1 Maatschepje op zo,n 2 a 3 liter water. Elekrolyten zorgen voor snel herstel, brengen de suikers en zouten in het systeem zeer snel op orde.

Gebruik Beute-Electroboost ook bij Jonge duiven met zeer dunne mest, ze drogen eigenlijk uit. Ze hebben een virus met meestal colie er bij, hebben dunne ontlasting, en al het vocht gaat uit het lichaam, een duif sterft dan soms of raakt zo leeg, dat hij voor de toekomst ongeschikt is.

Wanneer u van uw duivenarts een coli middel krijgt, doe deze over het voer, maar kan ook tegeljk met Beute-Electroboost door het water. Vocht vashoudend dus, jongen herstellen eerder, de mest is snel beter. Ook mensen die hun jongen geen medicatie geven, en ze dus laten uitzoeken zijn zeer gebaat bij Beute Electroboost, het is geen medicatie maar kan een deel van uw jongen redden( dood door vochtverlies).

Straks rond 10.00 uur gaan de jonge duiven los, ditmaal een keer alles tegelijk. Dus rond de 200 jongen zullen het luchtruim kiezen. Zal spannend worden, weet ook nog niet of ik het iedere dag ga doen, maar het is vrijdag, en heb dus geen ouden los.

Mijn jonge duiven zijn gelukkig heel gezond tot nu toe, maar toch hoor ik veel problemen met colie, herpes, en vooral paramixo bij te laat geente jonge duiven.

Later meer. ps vanavond gaan de zelfde 18 jaarlingen weer mee, 9 om 9 aangewezen maar weer de zelfde twee, 353 en 306, daarna op plaats 3 en 4 zet ik twee broers de 364, 365, deze twee laten zien dat de forme er aan komt

Terug