Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 4E MEI
4-5-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De vakantie van een week zit er weer op. Weer aan het werk vandaag...dacht ik. Kom op het werk om 14.00 uur, zegt Sanne: Wat doe jij hier? je hebt toch vakantie? hoef ik morgen pas te werken. Maar even bij vriend Herman Gaal geweest, even bij zijn jongen kijken. Zagen er goed uit.

Mijn eigen jongen vanmorgen weer ik èèn keer gelost, ging geweldig goed. Ze vlogen prima, kwamen goed binnen. Maar toch in ieder geval èèn weg, de mooie vale Belg zie ik niet. Zo'n mooie grote zilveren kop, jammer, maar misschien komt hij nog terug. En 1 jonge duif gemeld in Nieuw Roden, de beste man komt hem van de week even brengen, en hij van mij een Beute Bak. ( hij traind de duiven wel eens richting mijn hoek, dus twee vliegen in èèn klap). prachtig dat dit zo kan.

Morgen begint het trainen van de ouden ook weer, we moeten donderdag al inmanden voor een 400 km vlucht, afgelopen zaterdag( gisteren) 204 km, en nu donderdag in de mand voor 390, het is een sprong, maar de voorspelling lijkt ZW 5 te worden, dus dan is het een makkie.

De manden die ik kocht van de afdeling zijn er ook, mooie mandjes, niet spiksplinternieuw maar gewoon mooi genoeg voor het opleren van de jongen.

Alle duiven krijgen deze week 3 dagen Prange Suppe, met twee nachten mand doe ik het altijd drie dagen achter elkaar, de jongen leer ik dat gelijk aan.

Deze week ook even een afspraak maken met dokter Wolff, het is al te lang geleden. Even laten nakijken. Maar ze zijn topfit, dat kan ik zelf ook wel zien.

Iedereen succes deze week, en vooral veel plezier,.

Terug