Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

15 JAAR GELEDEN
8-5-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen en andere lezers, die het niet kunnen laten

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat mijn vader stierf op 70 jarige leeftijd. Dus voor ons een bijzondere dag, een dag met plezier omdat je aan de mooie dingen denkt, maar natuurlijk ook een dag van verdriet omdat je je vader of man mist.

8 Mei 1999 was de dag dat we Troyes speelde, we zaten net in een periode van matige successen, maar dat had natuurlijk als voornaamste reden dat papa jaren achter elkaar in en uit het ziekenhuis kwam.  De duiven zater er wel hoor, maar de prestaties waren gewoontjes.

De dag ervoor, op vrijdagavond was ik nog even bij pa en ma, en mijn vader vroeg welke ik de dag ervoor aangewezen had gezet, en hij vertelde dat hij de witpen verwachte. Dat zijn dan van die kleine dingen die je nog haarfijn voor de geest staan. De witpen hebben we later ook nog bij zijn graf los gelaten, samen met het bont van Basten duifje. Met de woorden : deze twee duiven gaan nu naar huis, maar jij komt nooit meer thuis. Op dat ogenblik had ik er een goed gevoel bij om twee duiven te lossen bij het graf.

Nu 15 jaar later is er heel veel anders, andere duiven, moeders al twee jaar in een verzorgingstehuis, en de familie in grote stukken uiteen gevallen. Zaken waar je toen niet aan had gedacht.

Maar toch zijn er ook mooie dingen gebeurt in die 15 jaar, we hebben alles gewonnen wat er te winnen was, ik heb drie boeken geschreven, er zijn diverse films gemaakt over het hok Beute, en er is een oude duiven verkoop geweest in februari 2014. Ik denk wel dat papa trots zou zijn geweest om te zien hoe we het hebben opgepakt, hoe we internationaal duiven producten zijn gaan verkopen, en hoe we zijn gaan presteren op afdeling en nationaal niveau.

Maar zonder mijn vader, die rond 1964 met duiven begon( ik ben van 1965), was het balletje natuurlijk nooit gaan rollen, en was ik niet de persoon geweest die ik nu ben.

Dus vandaag 8 Mei, een dag met diverse gedachten, verdriet, gemis, geluk, trots, blij alles tegelijk. Voor mama is het erg vandaag, 8 Mei, 15 jaar geleden haar man gestorven en al 15 jaar alleen waarvan 2 in een verzorgingstehuis..

Terug