Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 12E MEI
12-5-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

update 12.25 uur, afgelopen zaterdag weer ruim 2500 bezoekers op deze site !!

Ik zal er dus weer wat meer aandacht aan gaan geven

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het is weer maandag. Maar geen gewone maandag, onze duiven zijn donderdagavond reeds in de mand gedaan voor een vlucht van 390 km. Maar door het slechte weer kwamen ze terug naar Meer ongeveer 180 km. Op zaterdag werden ze niet gelost, al kon het tegen de avond prima, maar toen was de beslissing reeds genomen, wat natuurlijk begrijpelijk is, je moet weten waar je aan toe bent.

Op zondagmorgen dacht ik dat ze er vroeg uit zouden gaan, ik verwachte toen ik buiten kwam, dat ze rond 08.00 gelost zouden worden, maar helaas, ze bleven staan tot 13.15 uur.

Om 13.15 gelost, en ik moest naar het werk om 13.30 uur, dus niets gezien. En Klaasje had de kinderen en kleinkinderen, dus ook niet veel gezien. We hebben ze er gewoon in laten lopen, soms kan het niet anders. Toen ik om 18.15 uur even weg kon van het werk, vond ik het klokje vol, dus alle duiven thuis. De volgorde heb ik niet bekeken, ik moest naar de club.

Op de uitdraai zag ik dat we om 56.00 rond zaten met een duivin, gevolgd door de 1e getekende. Later op de uitslag was het goed voor een 10e plaats. Niemand in de club had heel goed gepakt, en dan doel ik op het gaterige verloop. Maar gelukkig alles thuis. Toen ik die avond terug kwam van moederdag en werk, heb ik de duiven voor de eerste keer gezien( 23.40 uur)

Vanmorgen de duiven er niet uitgehad, de jongen natuurlijk wel, maar de jaarlingen mochten even bijkomen van die drie reis dagen.

Vandaag hebben ze Prange Suppe door het water, en de Olympic Mix over het voer met de lecithine olie.

De voorberreiding van het seizoen is gedaan, nu gaan we ons proberen met enkele duiven op de dagfond te richten. Het kan omdat er nog geen enkele duif weg is van de 18 waar we mee begonnen zijn. Er zitten zeer fijne duiven bij onze jaarlingen. Nu met 14 dagen kunnen ze echt getest worden op de dagfond, het voorseizoen gaf geen echte selectie mogelijkheden.

Terug