Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 24 mei 2014

24-5-2014

Goedendag iedereen,

UPDATE 11.15 UUR, alle duiven van Gennep thuis, de gewonden, de niet gespeelden vorige week, en zelfs het duivinnetje wat nog nooit in de mand heeft gezeten, alles thuis, nu wachten op Sezanne los om 11.00 uur aankomst tussen 16/17 uur.

Alle winterjongen net ingevoerd in de computer, kleur, geslacht. ( de winterjongen die in het oude hok zitten)

__________________________

update 09.50, de duiven zitten wederom allemaal aan de westkant, in Noord Holland zagen ze weer duiven van ons gaan, zelfs van Gennep...., de trek verplaatst zich steeds meer naar het westen, gelukkig gaan we op de fond samen met afdeling 10 los, dan gaan duiven zich in Belgie reeds splitsen, nu zit er 200 mpm verschil tussen de eersten hier en de eersten in het westen. En natuurlijk hebben ze daar betere duiven....

Wij hadden de Witpen voorop, de witpen doffer heeft volgens mij nog geen prijs gewonnen, wel een hele mooie en fijne, misschien heeft hij de smaak nu te pakken .. Kees Hoeben uit Wolvega en Cor en Willy de Jong ook uit Wolvega zijn 1 en 2, zelfs in de club dus de westzijde , ik ga maar verhuizen hahahaha , nee geintje. Je weet het dat je hier nooit duiven ziet. Straks op sezanne kunnen we overal duiven zien, en zul je ook zien dat overal vroege duiven zitten van west( Harlingen) tot zuidoost Ermerveen tot noordoost Groningen. Hoe groter de afstand hoe eerlijker. Duiven moeten uit elkaar. Iedereen succes op de dagfond vanmiddag !!!

__________________________________________

De duiven in Gennep zijn gelost om 07.20 uur met

1600 mpm zijn ze er om 08.42

1700 mpm zijn ze er om 08.37

1800 mpm zijn ze er om 08.33 uur

maar welke snelheid ze gaan halen is nog koffie dik kijken, ik heb zelf ook duifjes mee, de gewonden, de duiven die vorige week niet mee zijn geweest en een duif voor de eerste keer. Dus heb ik kans? nee, maar de bal is rond of zo toch??

Sezanne is nog niet los, dat zal wel 08/09.00 worden denk ik. Hier hebben we 7 duiven mee, hier ga ik voor 5 prijzen ( 1;3).

Van het spoor( redactie) kregen we een verzoek, na klagende en azxijnzeikende mensen dat iedereen het er wel bij moest zetten, 1;3 1;4  of 1;5 ( 80 % van de liefhebbers weet niet eens wat het betekend)

Terug