Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 27E
27-5-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen

update 16.10 uur :

De winterjongen vandaag 2 km weg gehad, ze konden hok zien. Even voor de schrik, ze zaten er al weer in toen ik thuis kwam, heb ze even staat uitzwaaien, en zag ze boven het dorp vliegen.

De jongen in het Dumo hok zijn weer helemaal in orde, ze worden prachtig. Morgen op woensdag de 28e gaan we ze door de handen nemen. Kunnen we zien welke er nog zijn, welke kleuren ze hebben en het geslacht noteren. Ze hebben een open voliere nu, ze kunnen er in en uit. Tijdens de vluchten doe ik het niet, dan geen gehang in de voliere, maar nu kan het even.

--------------------------------------------------------------------

Net terug van de Lichtmis aan de A32, even de doffers weggebracht. Ze waren eerder thuis dan Spike en mij, dus dat is een goed teken.

De jonge duiven uit het Dumo hok zijn nu buiten, de winterjongen ga ik zo pakken en even 2 km wegbrengen, gewoon even beginnen. Gisteren een goed gesprek gehad met Willem de Bruijn, en die heeft me zijn visie over 195 jonge duiven gegeven. Leerzaam. Ik ben het niet gewend om zoveel jongen te hebben en hij natuurlijk wel. Dus nieuwe inzichten hier.

De jongen van het Dumo hok zijn weer helemaal gezond, ze hadden vorige week even een terugval met wat dunne mest maar dat is gelukkig voorbij. Nu zijn de winterjongen niet helemaal top. Ik ga ze zo stuk voor stuk pakken en zie wel hoe ze aanvoelen.

Morgen gaan grote Willem en ik de jongen van het Dumo hok opschrijven wat betreft kleur en geslacht, we hebben ze dan allemaal door de handen. Weten we gelijk welke weg zijn. Het aantal was gistermorgen nog het zelfde 195, maar dat zal nu met het africhten snel minder worden. Willem vertelde, welke niet bijblijft haakt maar af, en zo is het ook. Thuiskomers en wegblijvers, en met dit aantal moet ik toch een mooi aantal thuiskomers hebben.

Wanneer de winterjongen begin volgende week weer helemaal top zijn ga ik naar 10 km, nu eerst 2, ze kunnen het huis zien

later meer updates

Terug