Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 1 juni 2014

1-6-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteren de eerste prijs, in het seizoen 2014 nu voor de tweede keer, en dat met een paar jaarlingen. Gelukkig geen duiven verspeelt nog. De 13-324 stond gister 2e getekende en zij was het die de eerste speelde. De duiven kwamen goed af. 10 van de 17 prijs. Maar als jet goed bekijkt, vasn die 17 was er 1 duif voor het eerst mee, en de opgehaalde eerstgetekende van twee weken geleden, en de gewonde, deze drie winnen dan ook geen prijs. Dus 10 van de 14 had ook gekund. ( 1;3)

De duiven kregen afgelopen week voor het eerst weer goede pinda's op donderdagmiddag, ik had wel pinda/s maar dat waren donkere, en ze waren slof. Dus de laatste weken alleen nog naar de kwekers. De vliegers dus zonder pinda.s.

Gisteren zag je wel dat de betere hokken een hoog prijspercentage wonnen, in onze club kon je duidelijk het verschil zien tussen de leden. Ook op de grote fond trouwens, sommige liefhebbers die op de gewone vluchten achteruit vliegen , pakten nu op de overnachting ook als een krant. Maar anderen, de echte specialisten met goed voorbereide duiven pakten op de maraton wel goed, zoals hier Ultje Jellema

Groot respect hen ik voor die paar duiven die gewoon tussen 5 en 7 uur vallen, de massa, die dan tussen 11 en 14.00 uur komt zijn gewone duiven, dat kan iedere gewone duif mits het tankje vol zit.( limoges Sector 4)

Terug