Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 3 juni 2014

3-6-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

gisteren de winterjongen eerst weggebracht( dit was hun 3e keer) op 7 km, ze deden er 45 minuten over. Ze hadden eerst in de ochtend een dik uur gevlogen.

Toen tegen de middag de jongen van het Dumo hok weggebracht, die trainden ook super mee met de winterjongen. Het was hun eerste keer in de mand, op 6 km losgelaten om 13.15 uur uur. Die kwamen lopende thuis, over de gehele dag en ook vandaag nog komen ze stuk voor stuk thuis. Ik denk dat ik nu op driekwart zit, ik tel ze niet, maar ik schat ongeveer 75% dus driekwart. Nu ik dit schrijf( 12.25 uur), zijn er de laatste 5 minuten weer drie thuis gekomen, je denkt dan waar zitten ze. Twee zaten er bij Jan Nijland te Ruinerwold. Bedankt voor het melden. Maar zo kort bij huis( 6 km), en dan gewoon 8 km naar de andere kant op vliegen, stelletje dombo's haha. En die net thuis komen mankeren niets, komen gewoon koerend op de klep. Ze hebben misschien wel 5 uur gevlogen of 24 uur op het land gezeten, wie zal het zeggen.

De winterjongen heb ik vandaag niet weggebracht die hebben een uur knetterhard gevlogen bij huis. ook de jaarling duivinnen vlogen goed vanmorgen. Zoals het nu lijkt doe ik op de fond niet mee, ik ga voor TT en met zuidoostenwind heb je daar geen kans op, dus waarom spelen, ik speel niet voor kampioenschap, alleen om over te houden. Dus gaan ze waarschijnlijk op de vitesse. Gaat de wind naar noordwest, noord of noordoost dan doe ik wel mee.

Geniet van het mooie weer. PS gisteren weer een auto vol beute Producten naar Maarten Hakvoort gebracht op Urk aan de MAKJAN aldaar. Hij heeft een trouwe schare ophalers uit Urk, Joure, Wijckel en Swiferbant. Dus leuk ophaalpunt daar op Urk.

Terug