Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 7E JUNI
7-6-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen en anderen...

De duiven zijn gelost in Tongeren, wat voor ons een afstand heeft van 234 km. Ze zijn dus onderweg, ik kwam uit 08.00 uit mijn bed en zag dat ze er reeds uit waren, dat was de eerste keer dit jaar.

We gaan straks lekker buiten zitten en zien het wel. Heerlijk ontspannen duiven houden voor het eerst sinds 2006, ik was er( na nu blijkt) ook wel aan toe, geen spanning, deen drang om te winnen. Al blijft het natuurlijk wel prachtig als we vandaag goed zouden pakken, natuurlijk, ik ben wel duivenmelker.

Maar door de verkoop van alle goede duiven, weet je dat je een beetje pas op de plaats moet OF kan maken. En nu hebben ze donderdagavond nog in de regen gevlogen en zijn er vrijdagmorgen zelfs nog uitgeweest, wat ik nooit doe. Mama kwam een dagje uit het verpleegtehuis, en die wil natuurlijk graag duiven zien vliegen, dus zijn ze er nog een keer uitgeweest. Vroeger zou ik dat nooit doen, maar dit jaartje... heerlijk.

De 500 en de 324 heb ik aangewezen, en de 345 voor het europotje. Een duif kan het europotje maar 1 keer winnen in een seizoen, dus ik nam vandaag de 3e getekende, Vorige week pakte de 324 de eerste prijs, was aangewezen en pakte de europot.

De 324 Garnette is een dochter Van Edison en Funny Girl. Edison is weer een zoon van Blauw van 76-Doffer x Figo-Aske en Funny Girl is een dochter van Zoon Wondere Euro x Vegas 2. ( en voor de volgers, Vegas 2 is weer kleindochter van de Vechtmachine)

Het was gisteren wederom gezellig in de club, al merk ik er niet veel van, ik sta de duiven in te manden, dus krijg het pas mee nadat we gereed zijn( en dat is wanneer de container komt), nee, mijn eigen duiven mand ik niet in, dat doet Jan Willem Jongedijk. Ik wil mijn eigen duiven nooit inmanden, en het mag ook niet !!

Ze stonden er goed om met inmanden om 17.00 uur, ze zagen er mooi vol, lekker gezond uit.

Er zit Beute-Electroboost in het water, Elektrolyten dus

Terug