Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 15E
15-6-2014

Goedenmorgen

gisteren een st.vincent voor de besten. Ik zag op onze meldsite nu echt te verschillen tussen goede duiven, goede hokken en de anderen. Ik heb geen verstand van overnacht vluchten, maar vond het boeiend om te zien. Er waren toch liefhebbers met weinig duiven mee die ze goed pakten en liefhebers met veel duiven mee die slecht pakten of pas vanmorgen. En op St. Vincent heb je je besten neem ik aan, een tweede keuze op ruim 1100 km heeft geen enkele zin, dus ik ga er van uit dat dit hun besten waren. We hebben vroeger wel eens meegedaan op St. Vincent, meestal 1 duif , en ook wel eens in de punten. Maar het is niet mijn spel. Maar ik heb waardering voor de spelers en hun duiven, en over het algemeen zijn ze hier goed voor de bar, het zijn gezellige mensen zeg maar. Ik hoop dat iedereen zo veel mogelijk weer thuis krijgt.

Ook laon was gister een pittige vlucht met achterblijvers, wij hadden gelukkig alles thuis, maar te laat, we hadden 5 van de 10 in de punten( 1:3) dus 50%. Gisteravond heb ik de duivinnen en de winterjongen uitgerookt met de koudijs rookblokjes, wat me opviel van deze nieuwe blokjes dat ze binnen 15 minuten uitgerook waren. Of ze nog wel die superwerking hebben als de oude betwijfel ik.

Vanmorgen om 08.15 ongeveer heb ik de jongen los gelaten, ze mogen even uitvliegen, binnenkomen en eten en drinken voordat ik ze weer even wegbreng op een paar km,

eerst even koffie zo. Trouwens heel goed gelost gister van onze afdeling, mooi vroeg om 07.00 uur. Afdeling 10 heel laat....waarom? waren ze te laat op de losplaats? of stond het weer ze niet aan?

We hebben dit jaar 4 africhtingvluchten van de afdeling voor de jonge duiven, ik denk dat ik een deel van de jonge duiven daar vast om mee doe, ervaring.... vorig jaar hadden mijn jongen veel te weinig ervaring opgedaan, en dat zie je toch terug.

Terug