Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 11 juli 2014

11-7-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen

Update 13.30 uur, er gaan ongeveer 130 jonge duiven mee naar Duiven

_____________________________________________

Vandaag 11 Juli, vanavond inmanden voor de eerste jonge duivenvlucht vanuit DUIVEN wat zo,n 100 km is en ten oosten van Arnhem ligt. Hoeveel jongen ik precies mee doe weet iki nog niet, ik denk 100, misschien alles, wat niet gewond is of andere ongemakken heeft.

Van het weer voor morgen kunnen we nog niets zeggen, de weermensen met hun Melkert baan zijn het wederom niet eens, ik lees van zuidwest tor noordoost en van noordwest tot zuidoosten wind, dus er is altijd iemand met het gelijk.

De jonghen zijn gezond, maar er zullen vast morgenavond zo,n 10 a 20% nog niet thuis zijn, die komen vaak op zondag wel na, en degene die niet thuiskomen, blijven er maar. Als ze het beter kunnen krijgen moeten ze gaan, daar komen ze wel op terug dan....

Gisteren nog een africhting van 35 km gehad( door de lucht), ik dacht dat ze er waren, maar er bleken toch enkelen weg, nu nog 1 of 2, waaronder de mooiste van de Belgen-keuring de Vale ! , maar hij deed het al vaker, komt wel. komt hij vandaag thuis dan gaat hij in de mand, moet hij gisteren maar thuiskomen

Afgelopen woensdag met Rein Gaal naar Gunter Prange en Gerard Koopman geweest, Rein heeft grote investeringen gedaan...daar gaan we in de toekomst nog va horen. Bij Gunter Prange hadden we het genoegen om met de super kampioen Hans Paul Esser te kunnen praten, H.P was er om jongen te halen van de 2100 ( vader van mijn Goldstuck).

Bij Prange en Koopman werd Rein als een held binnen gehaald, een prachtig gezicht.

Terug