Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 18 juli 2014

18-7-2014

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

nog steeds tussen de 2500 en 4000 kijkers per dag op deze site, misschien wel èèn van de best gelezen sites van Nederland?

Gisteren waren Spike en ik naar Houten, een zeer aardige jongeman belde een avond er voor dat er sinds een paar dagen een duif van ons liep op het terrein. Ik vertelde dat ik hem natuurlijk kwam halen, het is onze plicht vind ik. Aangekomen te Houten blijkt het bij Dierenpension Hendrikshoeve te zijn aan de Veerwagenweg 100. Ik werd zeer welkom geheten, de duif werd voor me gepakt, en het verhaal natuurlijk verteld hoe de duif door de kinderen van de eigenaar Gijsje genoemd werd. Nu beginnen mijn duiven dit jaar allemaal met de letter H, dus vanaf nu is de 712 Houten Gijsje. Ik kom bij veel pensions, opvangcentra.s en andere dierinstellingen , maar het is niet altijd even mooi en of schoon, maar hier bij Hendrikshoeve kunt u uw hond en kat gerust brengen, wat een ruimte. En zoals u ziet, ook postduiven worden er top verzorgt en doorgegeven. Klasse. en bedankt, Gijsje( Houten Gijsje) is weer thuis.

De jongen heb ik er vandaag maar eens uit gedaan, ik doe het in principe nooit op vrijdagochtend, maar we hebben ongeveer het zelfde weer dan morgen, dus kunnen ze vast "kennis maken" zoals mijn vader altijd zei.

Ja onze afdeling 11 trekt vandaag zijn eigen plan, wij krijgen een africhtingvlucht. Iedereen heeft zijn mening, code rood etc. Alle afdelingen hebben volgens mij afgelast maar de Friezen gaan gewoon door. Wel hebben ze aan alles gedacht, kortere afstand, later inmanden, 25 ipv 31 in de mand, bovenste rijen vrij etc. Als ze het hier doen , doen ze het goed, heel nederland kijkt morgen.

Afdeling Friesland zorgt dat u kunt inmanden, maakt de omstandigheden qua vervoer zo goed mogelijk, en laat dat u uw eigen besluit nemen. We zullen zien hoeveel duiven er komen en hoe gaat, Nederland kijkt over onze schouder. En ja ik doe ook mee, hoeveel? dat weet ik nog niet

Terug