Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 28E
28-7-2014

Goedemorgen iedereen,

Hier gisteren zeer goed verlopen. Het was een pittige vlucht met fikse buien onderweg( was te zien op buienradar). Maar alle 100 jongen kwamen thuis zoals vooraf met ze afgesproken. Om 16.00 uur waren het er 96 en toen ik na het klokafslaan thuiskwam was ook de laatste aanwezig.

Ik had het geluk dat er een paar vooruit kwamen, eerst twee en toen nog drie, mooie vroege duiven , in de club waar we een "klokjesvlucht" hadden zoals afgesproken, waren deze duiven dan 1,2,3,4,5, tegen 400 duiven. Er waren wel 600 maar 200 hadden geen chip om of deden om een andere reden niet mee met de "uitslag" in een half uurtje na de eerste stond de teller op 50, de helft dus, dat waren ook de prijsduiven, daarna kwamen ze wat trager. Maar gelukkig alles thuis.

In de zeer vroege ochtend stond ik bij Zwolle om de thuisblijvers te "lappen", het was om 07.00 ter plaatste schitterend weer, gewoon veel mooier dan ze voorspeld hadden, dus ik had gedacht dat de duiven in DUIVEN(bij Arnhem) eerder gelost zouden worden, maar plaatselijk daar in het dal was het niet eerder mogelijk dan 10.00 uur.

Nu zondagochtend 09.30 uur heb ik de jongen even los om uit de fladderen, vooral voor de laatkomers wel even goed(tegen spierkramp).

Nu op naar volgende week zaterdag, de eerste echte vlucht. Voor het kampioenschap spelen we niet( kunnen we niet door de rui en door onze ligging in het nieuwe samenspel). We willen Hatty Roest uit Tijnje vast feliciteren met het kampioenschap jong van de afdeling, dat deed ik op 9 Maart ook al over het Vitesse kampioenschap van de afdeling en dat kwam uit.

Terug