Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 13 augustus 2014

13-8-2014

goedenmorgen vrienden en vriendinnen

Straks weer met 150 duiven richting zwolle en morgen met 180 richting Zutphen, ik neem ook vaak van andere liefhebbers duiven mee. Soms ook van clubgenoten.....en daar heb je zaterdag weer last van dan hahaha, nee hoor ik doe het graag, ik rij toch.

Om 08.05 vanmorgen eerst de jongen even buiten gedaan voor een uurtje training, morgenvroeg doe ik het niet, omdat we dan een vluchtje van 80 km hebben. Vandaag maar 25/35 km. en als ze dan vandaag niet buiten trainen vind ik die 15 minuten te kort. ( van de losplaats naar huis)

Vrijdag inmanden voor de 3e vlucht met de jongen, hoeveel er mee gaan weet ik nog niet, ergens tussen de 80 en 130 , de lateren worden erg kaal, de bandjes zijn al gevallen. Dat komt omdat we dit jaar niets doen met verduisteren en of verlichten.

Het is me goed bevallen, ik verspeel minder met africhtingen en geen met de vluchten, maar de prestaties kunnen veel beter met strakke jongen natuurlijk.

Maar dat wist ik en u van te voren, heb ik in februari reeds meerdere malen in mijn columns verteld.

De winterjongen zijn nog redelijk glad natuurlijk, dus die moeten straks maar de eventuele vroege prijs pakken ;)

Gister wederom een prestatie overzicht van Compuclub gehad, en dan kun je mooi zien welke jongen na twee vluchten nog 100% hebben, met 1 of twee vluchtjes nog, kun je daar toch al veel uit opmaken. Ik neem het mee met de eind beoordeling straks.

De jongen die matig van bouw waren, of in ieder geval niet aan mijn standaart voldeden, zijn al verwijderd, daar speel ik niet mee.

Terug