Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 20E
20-8-2014

Goedemorgen iedereen,

De jonge duiven zijn buiten voor een uurtje, ze hebben deze week nog geen enkele lapvlucht of echte training kunnen hebben door het zeer slechte weer. Ze zitten maar wat binnen, buiten staat het blank. Maar nu , vandaag is het iets beter en konden ze naar buiten, wat ze ook graag wilden.

Ze worden heel erg kaal, bijna te kaal om te spelen. Niet allemaal natuurlijk, er zijn altijd jongen die nog redelijk zijn, maar het gemiddelde is zeer kaal, sommige gooien 2 of zelfs 3 pennen tegelijk en hebben geen dek meer.

Als je er voor kiest om niet te doen, en de vluchten beginnen ook nog eens een maand later( of gaan een aantal weken langer door), dan kan het dus gebeuren dat ze te kaal zijn om te spelen. Volgende week begint de natour, de kalen moeten dan maar mee lijkt me.

Ze zijn heel fit, ik heb volgens mij ieder jaar de duiven heel gezond, maar nu lijkt het wel beter dan ooit. Ik hou me strak aan mijn eigen schema, en dat op de natuurlijke weg. Wel zorg ik dat de jongen zo nu en dan onrsmet worden, afgelopen zaterdag en zondag hadden ze BS door het water. Bij de oude duiven geef ik geen of bijna nooit medicatie meer sinds 2009 , maar de jongen, daar durf ik het nog niet. Teveel vieze duiven waar ze mee in contact komen.

Vandaag woensdag hebben ze dus weer Prange Suppe door het water en Olumpic MG Mix en lecithine olie over het voer. Morgen Electro-Boost door het water

Terug