Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 31 augustus 2014

31-8-2014

Goedemorgen vrienden en vriendinnen

Gisteren meer dan 4000 kijkers op deze site !!

_____________________________________

 

wij van afdeling Friesland hebben toch vluchten gehad op zaterdag, de duiven werden laat gelost, misschien voor de verste afstanden wel te laat, vooral omdat de duisternis al wat vroeger invalt .

de natourduiven kwamen goed, we speelden in de club 1,2,3,4 etc met een jaarling duivin 13-324 die als eerste op de antenne valt. Een zeer goed duifje dit, nu al drie eersten en ze is nog maar jaarling en stond al stil vanaf de 3e npo vlucht.

de Chimay duiven kwamen aanmerkelijk slechter, zelf pakken we goed met twee tegelijk met de aangewezen , ook nummer 3 kwam redelijk vlot. We moesten er ook drie pakken omdat we er 30 mee hadden.

de toppertjes 839, 840, 842 pakten alle drie weer prijs, en weer hebben ze stuivertje gewisseld, nu staat de 842 eerste asduif. 

Gisteravond moesten we nog 16 duiven van de 130 die we mee hadden. Vanmorgen kwamen ze gelukkig thuis, er is nog 1 achter maar die tel ik niet, was een gehaalde duif, en het was gister zijn eerste vluchtje. Die komt wel, maar ff dagje later denk ik.

in onze afdeling gelukkig veel beute producten gebruikers bij de eersten, en ze kwamen daar ook gemiddeld wat beter( meer energie) 

en weer veel " vechtmachines" van voren, dat is natuurlijk prachtig.

Terug