Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 15 september 2014

15-9-2014

Goedendag

de duiven hebben vanmorgen zo.n drie uur gevlogen. Na een uur wilde ik ze er in halen en viel er een jonge havik op, dus knalden ze allen weer omhoog. ik hoop dat hij niets gepakt heeft, al mis ik er nog wel een paar.

De duivin die afgelopen week de 4e tegen ruim 11.000 duiven won zat op zo.n 20 dagen eieren te broeden. Vandaag heb ik er een jong van twee dagen bij gedaan. Ik hoop dat ze dan voor as zaterdag nog een keer gemotiveerd is.

De duiven zitten natuurlijk weer aan de Prange Suppe, deze week doe ik het elke dag, ik ben al begonnen met mijn 14 dagen Prange Suppe kuur, ik kijk niet naar de laatste vlucht. Dus gewoon op vrijdag hebben ze nog steeds Prange Suppe in het water. Ze krijgen het tot 1 oktober iedere dag.

Tevens nu om de dag Beute Lecithine Olie over het voer met Olympic MG Mix, dus om de dag. De rui moet zo goed mogelijk verlopen en ik laat niets aan het toeval over.

Natuurlijk worden ze zaterdag na de vlucht tegen luis behandeld en krijgen ze een geel tablet voordat ze op de bakken gaan( ik doe de jongen gelijk op de hokken waar ze als oude vliegen gaan)

Natuurlijk zijn er mensen die het op graan en water houden, dat mag, iedereen vrij. Maar die van mij niet. Ze krijgen vanaf zaterdag ook 20% Beute Korrels door het voer, iedere dag, iedere dag Beute Bak, en elke twee dagen een bad.

En ze krijgen nog een bak vol met onkruidzaad( muitzaad) ter beschikking. Iedereen is vrij te doen wat ze willen, dit is mijn methode. Ik wil volgend jaar tijdens de vluchten me concentreren op de prestaties en niet op oude pennen, oude dons of oude staartpennen. Its simple

Terug