Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 20 september 2014

20-9-2014

Goedemorgen vrienden en vriendinnen

update 16.15 uur

Om 15.27 uur arriveede Hippie 14-1603930 Rechtstreeks Eijerkamp als eerste thuis. Ze is dochter van African Andrè x Brenda. Ze pakt ruim de eerste prijs in de club en zal waarschijnlijk bij de eerste 10 eindigen in groot verband/. Na vorige week 4e Van de Afdeling, misschien nu weer een top 10 Notering

----------------------------------------------------------------------------------

lossing 12.30, verwachte aankomst 15.30 uur

----------------------------------------------------------

we wachten nog op de Lossing in Tongeren. Ik gok op 13.00 uur los. Zal een mooi vluchtje worden.

We hebben 74 duiven mee waaronder 68 kale jongen en 6 jaarling duivinnen die mogen blijven.

Ik gok vandaag in onze club op een Homma Festival, 13/15 bij de eerste 20 moet te doen zijn voor ze

Ik ben net gereed met alles in orde te maken voor seizoen 2015, de hokken voor de toekomstige weduwnaars en weduwduivinnen zijn gereed en schoon

In principe mogen 5 jaarling doffers blijven en 6 duivinnen. Maar van deze 5 doffers gaat er 1 naar het kweekhok, hij is vader van twee zeer goede en fijne jongen en hij is halfbroer van de beroemde DAMON 10-036. dus 10 jaarlingen blijven op het vlieghok, de rest zal jaarlling worden.

Ik heb plaats voor 54 koppels, dus de meeste goed ingevlogen jonge duiven mogen blijven. Maar 54 bakken wil niet zeggen dat ze ook allemaal vol moeten he. Alleen de perfect gebouwde jongen 8,  8+ en 8,5 mogen blijven. Maar alle zesjes en zeventjes zijn al lang vewijderd, daar is niet eens mee gespeelt.

En ik probeer zoveel mogelijk de jongen op het hok te houden waar ze nu op vliegen, naast beide jonge duiven hokken is een weduwnaars gedeelte. De jongen uit het Dumo Hok zullen daar zo veel mogelijk ook blijven.

De vier groepen straks ( 2 x duivinnen en 2 x doffers) krijgen een kleur ring behorende bij hun hok. Makkelijk voor Klaasje straks, ze hoeft alleen maar naar het ringetje te kijken. De chipringen blijven om, zo nu en dan wil ik de ringen kunnen blijven testen, en als ze er uit zijn, moet ik kunnen zien of ze er weer in zijn. en dat is gemakkelijker met chipringen dan met het blote oog.

 

Terug