Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 4 november 2014

4-11-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen.

let op vervolg van gisteren

afgelopen vrijdag stond ik reeds om half vijf naast mijn bed om met grote Willem naar Zeeland af te reizen. We gingen eerst naar de kampioen Herman Callon te Hoofdplaat. Aangekomen rond 09.15 stonden de jonge duiven al op ons te wachten. Herman heeft een zware tijd, problemen met de buren, afbreken van hokken, gedonder, niks aan. Zware tijden voor deze duivenmelker in hart en nieren. ik kom nu zo,n 7 jaar denk ik bij Herman of hij bij mij, en het is steeds gezellig en interessant . Hij heeft jaren alles gespeelt vooral voor de kampioenschappen maar door mega inkrimping kiest hij steeds meer voor de maraton vluchten. Zijn hokken, dus de gene waar hij nu op speelt staan verkeerd qua zon, en dat maakt het extra moeilijk. Maar er onder krijgen doen ze deze stoere Zeeuw niet.

om ieder jaar zijn duiven te mogen selecteren is leerzaam, Herman houd namelijk alles bij, en laat dan ook regelmatig zien wat ik vorig jaar of eerder over een bepaalde duif vertelde. Mooi te zien dat het bijna altijd uitkomt. En ook zeer interessant dat bijgehaalde duiven vaak totaal door de mand vallen, zijn eigen sterke stam blijft toch steeds de beste. 

Tegen 12.30 waren willem en ik gereed en vertrokken naar de gebroeders Dekker te Terneuzen , ook daar stond de koffie en de duiven al op ons te wachten. Prachtig te zien hoe deze twee broers van 20 en 18 zo fanatiek met hun duiven bezig zijn. Hun Super Mario met 11 keer onder de 1e 10 was een echte klasbak.

Na alle duiven hier te hebben bekeken lekker in het zonnetje gingen we naar de gebroeders Scheele, echte nationale toppers met superduiven. De ene nog fijner dan de andere. Geweldige duiven. Heel hartelijk werden we ontvangen en we mochten alles zien.

Na een zeer interresant gesprek over topduiven, hun bloedlijnen, hun uiterlijke kenmerken gingen we er weer vandoor. Richting Sluiskil om Mosselen te eten met de broertjes Dekker. Na de gezellige maaltijd een avondje mogen doen te Sluiskil, waar zo'n 36 jongen op me zaten te wachten. De twee duiven van Rogiest-Visser waren beide bij mijn top drie. Goede duiven.

Tegen 23.00 kwamen we ons hotel binnen, en vielen we om van deze vermoeiende dag.

Zaterdag 07.00 ontbijt en naar Dendermonde-Baasrode, waar veel liefhebbers reeds op ons stonden te wachten. Nog meer dan vorig jaar. Toen was het voor het eerst maar door het hoge percentage goede voorspellingen waren er nu zoveel inschrijvingen dat Luc de Schrijver de deur dicht moest gooien. De fijnste duiven van zaterdag waren van Koen Carmeliet , zijn superduivin en moeder van de 1e nationale Asduif was ongelofelijk. Een zus van de Asduif en zelf ook een beste en 8,5 in de hand wilde ik graag kopen. Maar Koen verkoop geen duiven.

Maar tot mijn grote verbasing kwam hij zondag terug met de topper en gaf hem af voor samenkweek. Dus ze is een jaar naar Wilhelminaoord. Geweldig

Zaterdagavond even langs Gent voor Belgische Chocolade en tanken( -25 cent) en toen Spareribs eten in het hotel. Willem was zo kapot dat hij om 22.00 uur reeds met de oogjes toe lag. Maar goed ook want ook zondag was een drukke dag, met o.a de 2e Nationaal kampioen grote fond Belgie 2014. Geweldige duiven, en de man was niet meer zo verbaast dit jaar, vorig jaar wees ik de goeden aan, en de toppers van dit jaar... en het klopte voor 99%. dus dit jaar kwam hij met alle duiven. En had ook zijn programma en vitesse duiven in de zelfde grote manden.

De mensen er omheen vonden het geweldig, dat ik van Vitesse duif, naar Barcelonaduif ging en terug. Hij had ze bewust door elkaar gedaan. prachtig.

Zijn Hollands/Begische compagnon had de 2e Barcelona-Interparis er tussen gestopt, vijf prijzen op vijf keer mee op Barcelona, en de tweede beste over vijf jaar van geheel Begie. Ze ging met een 8+ terug in het mandje. Leuk vonden ze ook dat ik bij twee Hollandsche fondduiven vertelde waar ze weg kwamen, Piet de Vogel en Ko van Dommelen. Als je het soort kent pak je ze er wel uit. Vooral die van Piet de Vogel was een wereldduif met 8,5 en vader van de Asduif Barcelona/Perpignan.

Tegen 16.00 begon onze reis terug over Antwerpen/Breda/Utrecht richting Meppel.

Geweldige ervaring wederom, tot volgend jaar.

Ik zou graag een uitdaging aangaan met Martin van Zon en Jos Evers, beide ook keurders. Zet 30 jongen(2014) bij Verkerk of Eijerkamp in kooitjes, verdeel ze over drie ploegjes van 10. Zet er controle bij, raporteurs en een Notaris, en kijk wie er na het seizoen het dichts bij zat. Wie is de Jomanda van 2015? Jos, Martin of GJB

 

Terug