Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 21 november 2014

21-11-2014

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

Gisteren vast een kweekduivin in het kweekhok gedaan, de doffers worden dan wat "warmer" en de duivin was een lastige, ze koerde als een doffer dus bracht nogal wat roering tussen de duivinnen. Al zie ik het wel graag hoor een duivin met doffer gedrag zijn vaak de besten.

De duiven zijn zo ongelofeljk mooi hier op de hokken, ik liet gisteren aan Gerard Kok, Albert de Wilde en Rein Gaal zes van mijn duiven zien, twee kweekdoffers, twee kweekduivinnen en twee jonge vliegdoffers en ze waren zo onder de indruk dat zelfs Rein er stil van werd. En Rein stil, dat zien we niet vaak.

Nee, ze zijn geweldig in forme, gezondheidsforme. De poeder ligt dik op de pennen, ze waren een beetje zwaar volgens Rein maar dat zijn mijne altijd.

Morgenvroeg ga ik naar de beurs te Houten, morgenavond lekker thuis op de bank en dan zondag nog even heen en terug. Een beurs zonder duiven. Maar ze zorgennu  vast voor vertier extra . Of ik als standhouder ook geld terug krijg? nu er veel minder mensen komen? dat denk ik niet. bedrijfsrisico zeggen ze dan. Met standhuur en standopbouw ben je al 1600 euro kwijt en nog niets verdiend.

 

Terug